Food & Drink|18.10.2020 10:43

Κοτόπουλο αλά... έθνικ: 6 συνταγές - βόλτα στον κόσμο

Newsroom

Tο κοτόπουλο μαγειρεύεται γρήγορα, καλύπτει όλη τη γκάμα ανάμεσα στο ελαφρύ-διαιτητικό και το πληθωρικό-αμαρτωλό, είναι οικονομικό και, καθώς συνδυάζεται με κάθε λογής υλικά και μεταμορφώνεται με χίλιους δυο τρόπους, είναι τρομερό... πασπαρτού. Ψητό στο φούρνο, με κρατσανιστή πετσούλα και πατάτες-λουκούμι είναι ακαταμάχητο. Κοκκινιστό, στην κατσαρόλα, γίνεται ωραιότατο. Το ίδιο και όταν μπαίνει σε σούπες ή σε πίτες. Κι όταν θέλει κανείς να αλλάξει λίγο συνήθειες, να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, μπορεί να πάρει ιδέες από διάφορες κουζίνες του κόσμου, που το αγαπούν εξίσου: να το τρυφερέψει και να το νοστιμίσει με ποικίλες μαρινάδες και σάλτσες, να το καρυκεύσει με μπαχαρικά, να βάλει στο πλάι του noodles και μυρωδάτο ρύζι, να το συνοδεύσει με τραγανές ή μαλακές τορτίγιες. 

Παρακάτω σας έχουμε έξι συνταγές από την Ινδία, την Κίνα, την Ιαπωνία και το Μεξικό, γεμάτες γεύσεις κι αρώματα, που θα προσθέσουν μερικές έθνικ νότες στο μαγειρικό σας ρεπερτόριο χωρίς να σας δυσκολέψουν. Μπορείτε άνετα να τις προσαρμόσετε στα γούστα σας, παίζοντας με τις εντάσεις και τα υλικά.

Νουντλς σατάι με κοτόπουλο και λαχανικά

Αν σας αρέσει το φιστικοβούτυρο, το τζίντζερ και τo γάλα καρύδας, αυτό το χρωματιστό, ελαφρύ και μυρωδάτο πιάτο, που είναι έτοιμο σε λιγότερο από μισή ώρα, θα γίνει από τα αγαπημένα σας.

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Κοτόπουλο μπιριάνι

Ιδού μια εκδοχή του πολύ αρωματικού ινδικού φαγητού (συνηθίζεται επίσης στο Ιράκ και στο Κουρδιστάν), που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.  Το ρύζι, μαγειρεμένο με το κοτόπουλο, κρεμμύδι, σκόρδο και κάρι, γίνεται πεντανόστιμο.

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Εντσιλάδας με κοτόπουλο

Εδώ το κοτόπουλο τυλίγεται σε μεξικάνικες τορτίγιες, μαζί με πιπεριές, κρεμμύδι, τσένταρ, ντομάτα και πικάντικη πάπρικα ή τσίλι για λίγη ένταση παραπάνω. 

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Σουβλάκι κοτόπουλου τεριγιάκι

Το τεριγιάκι είναι μια ιαπωνική τεχνική που χρησιμοποιείται σε κρέατα και ψάρια, που ψήνονται/γκλασάρονται με μια σάλτσα φτιαγμένη από σόγια σος και ζάχαρη. Αν τη δοκιμάσετε στα σουβλάκια κοτόπουλου, θα εκπλαγείτε με τη νοστιμιά τους.

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Φαχίτας με κοτόπουλο

Μια συνταγή που βάζει στο τραπέζι λίγο Μεξικό ακόμη, με το κοτόπουλο να συναντά πολύχρωμες πιπεριές, γκουακαμόλε και sour cream. Το τσίλι, μπορούμε, αν δεν αγαπάτε τις πικάντικες γεύσεις, να το μετριάσετε.

φωτογραφία: Pixabay

Καντονέζικη γλυκόξινη σούπα με κοτόπουλο και καλαμπόκι

Αυτή η κινέζικη κοτόσουπα που φτιάχνεται με καλαμπόκι, ρυζόξιδο, σησαμέλαιο και σόγια σος, είναι εύκολη στην παρασκευή και δίνει μια διαφορετική νότα στο τραπέζι.

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

μεξικάνικη κουζίνακοτόπουλοασιατική κουζίνασυνταγές