Δύο νέα αστέρια Michelin λάμπουν στην Αθήνα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Δύο ακόμη αθηναϊκά εστιατόρια πήραν την θέση τους στον... έναστρο ουρανό τoυ οδηγού Michelin, που σήμερα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου ανακοίνωσε διαδικτυακά τις επιλογές του για την πόλη της Αθήνας. Η Σπονδή διατηρεί για άλλη μια χρονιά τα δύο της αστέρια. Στην «ομάδα» των μονάστερων, δίπλα στο Varoulko Seaside, το Βotrini’s και τη Hytra, που επιβραβεύονται σταθερά για τις επιδόσεις τους, στέκεται πλέον και το CTC του πολύ δημιουργικού Αλέξανδρου Τσιοτίνη, το οποίο φέτος, που μετά από μια πενταετία στα Ιλίσια μεταφέρθηκε στον Κεραμεικό, πρόσθεσε και μια σημαντική διάκριση στην φαρέτρα του. Το πρώτο του αστέρι κερδίζει και το Pelagos, στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace στη Βουλιαγμένη, όπου ο Ιταλός σεφ Λούκα Πισκάτσι κλέβει τις εντυπώσεις με τη σύγχρονη θαλασσινή γαστρονομία του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διάκριση Bib Gourmand (που σηματοδοτεί την καλή σχέση ποιότητας-τιμής) διατήρησαν το Nolan και το Οικείο, με την τριάδα να συμπληρώνει πλέον το Cerdo Negro 1985 κι ότι στα εστιατόρια με Michelin Plate που προτείνει ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός στην πρωτεύουσα, εκτός από τα προϋπάρχοντα Sense, Ergon House, Άνετον, GB Roof Garden, Alficon, Vezene και Cookoovaya, περιλαμβάνονται πλέον το Aleria, το Athenee, καθώς τρεις πιο πρόσφατες προσθήκες στην γευστική σκηνή της πόλης, το Le Pavillon, το Annie Fine Cooking και το Okio.
Μπλόκα: Οι λωρίδες που ανοίγουν οι αγρότες για να διευκολύνουν τους εκδρομείς - Τι ζητά η ΕΛΑΣ, πού υπάρχουν προβλήματα
Μαρουσάκης: Χριστούγεννα με καταιγίδες και Πρωτοχρονιά με χιονοπτώσεις - Νέο κύμα κακοκαιρία από σήμερα το βράδυ
Υπόθεση Επστάιν: Το σοκαριστικό γράμμα σε καταδικασμένο βιαστή - «Ο Πρόεδρος μοιράζεται την αγάπη μας για νεαρά κορίτσια»
Best of 2025: Βραβεία και πρόσωπα της χρονιάς - «Δεν θέλω ου!» (Ep13)
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



