MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Ζωγράφου: Ταξί έπεσε σε απορριμματοφόρο και τραυματίστηκε υπάλληλος - «Ήταν σε κατάσταση μέθης» καταγγέλλει αντιδήμαρχοςΤουρκικός αντιπολιτευόμενος Τύπος: «Ο Ερντογάν γιορτάζει για τη σφαγή των Τούρκων από την Ελλάδα»Λαρισαίοι επιβάτες μήνυσαν τουριστικό πρακτορείο για θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία - Τι ζητούνΠούλμαν ακινητοποιήθηκε στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου - Με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων
Homepage |   Food & Drink   |   19.12.2021 21:00
Άντζελα Σταματιάδου
Άντζελα Σταματιάδου

food editor

Πέντε εστιατόρια όπου το κρέας έχει τον πρώτο λόγο

επόμενο άρθροnext-article
Το Βrutus Tavern (δεξιά) και το Δον Μόσκιο (αριστερά) ήρθαν να προσθέσουν τη δική τους πινελιά στον χάρτι της αθηναϊκής κρεατοφαγίας
Το Βrutus Tavern (δεξιά) και το Δον Μόσκιο (αριστερά) ήρθαν να προσθέσουν τη δική τους πινελιά στον χάρτι της αθηναϊκής κρεατοφαγίας

Κάτι γίνεται με το κρέας. Καιρό τώρα. Ακολουθώντας διαφορετικές φιλοσοφίες, αντλώντας στοιχεία από ποικίλες κουλτούρες, διάφορων τύπων εστιατόρια ανοίγουν μια μεγάλη βεντάλια επιλογών σε φυλές, διεθνείς και ντόπιες, κοπές και τεχνικές ψησίματος. Παλιότερα αγαπημένα μέρη κρεατοφαγίας και άλλα, που κάνουν αυτό τον χειμώνα τα πρώτα τους βήματα στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή, με ανοιχτές φωτιές, φούρνους Josper και ροτισερί, ειδικά καπνιστήρια, ψυγεία σιτέματος και μηχανές κοπής αλλαντικών «κυκλώνουν» ένα μεγάλο ζήτημα, που έχει πολύ ψαχνό· και λιμπιστικό λιπάκι. Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες πια χαλαρή ή πιο «καλή» έξοδο, αλλά και για μια στάση το μεσημέρι μετά τα ψώνια των ημερών.

Basegrill

 

Στο Basegrill κάνουν συστηματική δουλειά με τις πρώτες ύλες

Το εστιατόριο που άνοιξαν ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκος πριν από δεκαπέντε και βάλε χρόνια στο Περιστέρι παραμένει σταθερή επιλογή στις ατζέντες των φανατικών του καλού κρέατος. Το θαυμάσιο βοδινό ταρτάρ που σερβίρεται πάνω σε μπισκότο πατάτας καλυμμένο με μια στρώση αυγοτάραχου Τρικαλινού, το λεπτοκομμένο, υπέροχα ψημένο συκώτι, οι σπαλομπριζόλες και τα rib eye ωρίμανσης εξηγούν στην πράξη το γιατί. Η άμεση σχέση τους με παραγωγούς και εκτροφείς που βοήθησαν στην αναβίωση αρχέγονων ελληνικών φυλών και τα αλλαντικά που παρασκευάζουν μόνοι τους, είναι ένας ακόμη άσος στο μανίκι των δύο αδερφών. Στο Basegrill χαίρεσαι χειροποίητα λουκάνικα από στεπική αγελάδα τύπου Κατερίνης, από ελληνικό μαύρο χοίρο ή από καλαρύτικο πρόβατο (πιο πικάντικο αυτό, θυμίζει λίγο σουτζούκι), εξαιρετικό back bacon από μαύρο γουρουνάκι και μια φοβερά ντελικάτη μορταδέλα, πασπαλισμένη με φιστίκι Αιγίνης. Στην εκτενή συλλογή από μπίρες, που τις αγαπούν ιδιαίτερα εδώ, θα βρεις και τρεις δικές τους, ενώ πρόσφατα στις ίδιες υπάρχουσες επιλογές σε house wine ήρθε να προστεθεί μια νέα σειρά ετικετών σε συνεργασία με τους αμπελώνες Αλεξίου στην Τραγάνα Φθιώτιδος.

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 64 και Αμμοχώστου, Περιστέρι, τηλ. 2105757455

Δον Μόσκιο

Το μοσχάρι στο Δον Μόσκιο εμπνέει ακόμη και το ντεκόρ

Τόσο το όνομα, όσο και το ντεκόρ, με το κόκκινο τούβλο στους τοίχους, το κόκκινο μάρμαρο με τα λευκά νερά που ντύνει το μπαρ, τις παλιές μηχανές του κιμά και τα διακοσμητικά κεφάλια ταύρων, αντλούν έμπνευση από το μοσχαρίσιο κρέας. Το πορτρέτο του κεντρικού του ήρωα του νέου, σύγχρονης αισθητικής εστιατορίου του Ομίλου Καστελόριζο, του Δον Μόσκιο, στολίζει την κυρίως αίθουσα, και το μενού που έχει συνθέσει ο Άγγελος Τζαν τον τιμά με βοδινό μεδούλι, κεφτεδάκια από black angus, Tri Tip, βοδινή σπαλομπριζόλα ωρίμανσης 72 ημερών κι όχι μόνο. Μαζί τους βέβαια θα βρείτε πολλές ακόμη προτάσεις, όπως rib eye από ελληνικής παραγωγής Iberico, μπέργκερ από κιμά προβατίνας, αλλά και μαγειρευτά όπως το αρνάκι φρικασέ ή ο κόκορας που σερβίρεται με κους κους αρωματισμένο με σάλτσα μάραθου και ζαμπαγιόν από ταχίνι. Πέρα από τη συλλογή του σε κρασί, μπορείτε να δοκιμάσετε και κάποιο από τα κοκτέιλ που προτείνουν· ο κατάλογος έρχεται σε ξύλινο κουτί κλεισμένο με βουλοκέρι.
Ιλισίων 13 Νέα Κηφισιά, τηλ. 2106203300

Brutus Τavern

H κουζίνα του καινούργιου εστιατορίου του Κολωνακίου ανοίγει μια μεγάλη βεντάλια γεύσεων

 

Στο χώρο που στέγασε το Nikkei και το Patpong στην αρχή της πορείας τους, στην οδό Λεβέντη, εδώ και λίγο καιρό βασιλεύει το κρέας. Το μενού του καινούργιου εστιατορίου υπογράφει ο Μιχάλης Νουρλόγλου, ενώ σεφ είναι ο Στέφανος Ρίζος, που συνεργάζεται μαζί του εδώ και χρόνια. Στα τραπέζια της στενόμακρης σάλας με τους σκούρους καναπέδες, τα σπασμένα λευκά πλακάκια με τα χρυσά «γεμίσματα», τις μαύρες καρέκλες με τις χρυσές πλάτες που σ’ ένα πολυτελές σκηνικό με μια γοητευτική dark χροιά, κυκλοφορούν rib eye, Τ-Βοne και Tomahawk. Και μαζί τους μεδούλι πάνω σε κράκερ με κρέμα μαϊντανού και καψαλισμένο κρεμμύδι, ταρτάρ από σιτεμένη μοσχίδα ελληνικής εκτροφής, σερβιρισμένο με λάδι λεμονιού και κρέμα χρένου, μια πολύ νόστιμη «πίτα» με μοσχαρίσια ουρά, μανιτάρια και μπεσαμέλ από τυρί comte, σκεπασμένη με τραγανή ζύμη, σταμπαρισμένη με ένα B (όπως Brutus), παϊδάκια από Ιβηρικό χοίρο, αρμένικο κεμπάπ κι άλλα πολλά. Το νέο εστιατόριο έχει δώσει ιδιαίτερη βάση και στο κρασί, εστιάζοντας στον ελληνικό και τον νεοκοσμίτικο αμπελώνα, με τις δελεαστικά κοστολογημένες ετικέτες της λίστα να αποτελούν ένα έξτρα θέλγητρο για τους οινόφιλους.
Λεβέντη 3, Κολωνάκι, τηλ. 2107240453

Po’ Boys

Το casual σενάριο κρεατοφαγίας έχει στο επίκεντρο το ΒΒQ

Πάνε ήδη τέσσερα χρόνια από τότε που ο Βασίλης Σπόρος θέλησε να γνωρίσει στο αθηναϊκό κοινό την κουλτούρα του μπάρμπεκιου των νότιων και νοτιανατολικών πολιτειών της Αμερικής. Τ Bone, chuck steak, inside skirt, hanger steak, Tri Tip και Tomahawk σιγοψήνονται και σιγοκαπνίζονται στον ειδικά σχεδιασμένο smoker, τα σάντουιτς po’ boys επιβεβαιώνουν το όνομα και τα μπέργκερ – στο νέο κατάλογο είναι 16 στον αριθμό, που δεν τα λες και λίγα για ένα στέκι που δεν είναι μπεργκεράδικο– δίνουν και παίρνουν. Όσοι αγαπούν τα mac n cheese, θα χαρούν να μάθουν ότι πλέον έχουν και μια πιο πικάντικη εκδοχή με καυτερή sriracha και ξεψαχνισμένο χοιρινό. Το άλλο καινούργιο είναι ότι πέρα από τις δεκάδες μπίρες από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες που εναλλάσσονται στο ψυγείο που βλέπεις απέναντί σου με το που μπαίνεις, στο φιλικό casual εστιατόριο στου Ψυρρή, μπορείς να συνοδεύσεις το φαγητό σου με κάποιο από τα έξι κοκτέιλ που συνέθεσε η Μυρσίνη Σπανέλη αντλώντας κι εκείνη έμπνευση από τον αμερικάνικο Νότο: Frozen Po' Boys Margarita, Osby Americano….
Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, τηλ. 2103234672


Spit Jack

Πρωταγωνιστές η πορκέτα, η πάπια, το κοτόπουλο κι η πικάνια

Στη ροτισερί απέναντι γυρίζουν πορκέτα, πάπια, κοτόπουλο και πικάνια από Black Angus. Αντί για μαχαίρι, μαζί με το πιρούνι σου φέρνουν μπαλταδάκι. Αυτό το μικρό εστιατόριο που στη σάλα του δένει στοιχεία χασάπικου, σαλονιού και tattoo shop έχει πολλές ωραίες ιδέες για καθημερινή κρεατοφαγία. Είτε πιάσετε κάποιο από τα τραπέζια του το μεσημέρι, ανάμεσα στις δουλειές ή τα ψώνια, είτε το βράδυ μπορείτε να ξεκινήσετε με μια σαλάτα με πολύχρωμα ντοματίνια, κάπαρη και φύτρες σκόρδου, μια ελαφρά πικάντικη coleslaw, ή το μοσχαρίσιο ταρτάρ με το καβουρδισμένο φουντούκι που το σερβίρουν πάνω σε ψωμί. Και μετά να υποκύψετε σε κάποιο από τα σουβλιστά, που έρχονται με τις σάλτσες και τα συνοδευτικά τους (τα παίρνεις χωριστά) σε ξύλινα πλατό ή στην καινούργια σιγομαγειρεμένη στηθοπλευρά με ασιατικό γλάσο, που σερβίρεται με πουρέ γλυκοπατάτας.
Σκούφου 10, Σύνταγμα, τηλ. 2103316003

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • φαγητό
  • κρέας
  • εστιατόρια
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 27.03.2023 08:00
Γραφεία: Ράλι στα ενοίκια έως 35€/τ.μ. για τα νεόδμητα, φρένο για τα παλιά - Ο ρόλος του Airbnb
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 27.03.2023 05:43
Eurobank: Δύο αγωγές σε Ν. Παπαθανάση για μεταβίβαση περιουσίας - Το ποσό που έχει εισπραχθεί
MENSHOUSE
Γλυκαίνει 61 χώρες, σε 5 ηπείρους: Η ελληνική εταιρία- πρότυπο με το προϊόν που μάταια προσπάθησαν πολλοί να αντιγράψουν
MENSHOUSE
Φάκελος «Κωνσταντέλιας»: Η Μίλαν (δεν) μπορεί να περιμένει…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
20-02-2023 07:46
Έχετε κουνoυπίδι; Έξι συνταγές για να το φτιάξετε αλλιώς
02
16.01.2023 10:00
Μπρόκολο – Πώς πλένεται σωστά και τι μπορείτε να φτιάξετε μαζί του
03
23.11.2022 08:00
Carrot cakes - Το ωραιότερο κέικ καρότου και λίγα λόγια για την ιστορία τους
04
27.03.2023 08:44
Σπαράγγια, τα ανοιξιάτικα – Η μεγάλη, εποχική λιχουδιά
05
15.12.2022 08:20
Το κόλπο για να φτιάξετε ζάχαρη άχνη στο λεπτό

POPULAR VIDEOS

Αρκιοί: Ο μοναδικός μαθητής του νησιού δεν ήταν μόνος στην παρέλαση
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 26.03.2023 14:18
Αρκιοί: Ο μοναδικός μαθητής του νησιού δεν ήταν μόνος στην παρέλαση
Ώρα Ελλάδος 27/03/2023
Ώρα Ελλάδος... | 27.03.2023 09:59
Ώρα Ελλάδος 27/03/2023
Οι ατάκες του Δημήτρη Κουτσούμπα έγιναν… λαμπάδες
Ώρα Ελλάδος... | 27.03.2023 07:53
Οι ατάκες του Δημήτρη Κουτσούμπα έγιναν… λαμπάδες
Καιρός 18/01/2022: Έρχονται χιόνια και στην Αττική
Ώρα Ελλάδος... | 18.01.2022 06:47
Καιρός 18/01/2022: Έρχονται χιόνια και στην Αττική
Μεγάλη απεργία σήμερα στη Γερμανία – Δεινοπαθεί ο κόσμος από την ακρίβεια
Ώρα Ελλάδος... | 27.03.2023 09:20
Μεγάλη απεργία σήμερα στη Γερμανία – Δεινοπαθεί ο κόσμος από την ακρίβεια