MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Πώς η υπόθεση «Στόρμι Ντάνιελς» στέλνει στα δικαστήρια τον Ντόναλντ Τραμπ - Το χρονικό των απειλών και τι θα ακολουθήσειΣτον ανακριτή σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι για τρομοκρατία: Αναμένεται να ζητήσουν τον διορισμό συνηγόρου - Θα καθυστερήσει η απολογίαΑνοιξιάτικα σκαμπανεβάσματα του καιρού «βλέπει» ο Μαρουσάκης - Η πρώτη πρόγνωση για το Πάσχα - Πώς θα το περάσουμεΣτον Έβρο σήμερα ο Μητσοτάκης - Θα μιλήσει στην εκδήλωση για την επέκταση του φράχτη
Πρωινή ενημέρωση: Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage |   Food & Drink   |   11.09.2022 07:45
Newsroom
Newsroom

Ο Θεσσαλονικιός ψαράς που «έμαθε» φιλετάρισμα τον Τζέιμι Όλιβερ

επόμενο άρθροnext-article
Εικόνα: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εικόνα: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φιλετάρουν την πελαγίσια τσιπούρα, τον σαργό και τους κολιούς. Με χειρουργικές κινήσεις και απόλυτη ακρίβεια ετοιμάζουν την παρασκευή με τα ωμά κομμάτια ολόφρεσκου ψαριού και το σεβίτσε και το ταρτάρ περνούν άνετα... το πάσο.

 

Ο Πέτρος Σέμκος δεν έχει δίπλα του κάποιον από τους συνεργάτες του, αλλά τον διεθνούς φήμης σεφ Τζέιμι Όλιβερ, ο οποίος πριν από λίγες μέρες πραγματοποίησε τηλεοπτικά γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη και ανάμεσα στα καταστήματα που επισκέφτηκε για τις μαγειρικές λήψεις ήταν το ψαράδικο στο κέντρο της πόλης.

Δεν ήταν ...φάρσα το τηλεφώνημα από το BBC

Όταν τον Ιούλιο χτύπησε το τηλέφωνο του νεαρού ψαρά από τη Θεσσαλονίκη και του είπαν ότι είναι από το ΒΒC, θεώρησε πως κάποιος φίλος του κάνει φάρσα. Χρειάστηκε εκ νέου επικοινωνία για να πειστεί ότι το τηλεφώνημα όχι μόνο δεν ήταν φάρσα, άλλα η κρούση έγινε από μεγάλη εταιρεία παραγωγής από τη Βρετανία που συνεργάζεται με το BBC. Για αρκετό χρονικό διάστημα, μάλιστα, δεν γνώριζε ποιος και γιατί θα χρησιμοποιεί τον πάγκο του.

«Είχαμε επικοινωνία ενάμιση με δυο μήνες, ήμασταν σε ανοιχτή γραμμή όλο αυτό το διάστημα και τα είχαν φροντίσει όλα, με κάθε λεπτομέρεια, πριν φτάσουν στη Θεσσαλονίκη εκτός από το ποιος θα μαγειρέψει!» λέει ο Πέτρος Σέμκος, ιδιοκτήτης του ψαράδικου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο Πέτρος Σέμκος δεν έχει δίπλα του κάποιον από τους συνεργάτες του, αλλά τον διεθνούς φήμης σεφ Τζέιμι Όλιβερ

«Πού να φανταστώ τι με περίμενε»

Ο ίδιος έμαθε μόλις λίγες μέρες πριν στηθούν τα τηλεοπτικά συνεργεία πως ο Τζέιμι Όλιβερ ήταν αυτός που θα έμπαινε στην κουζίνα του. «Ήρθαν από την παραγωγή είκοσι μέρες πριν και είχαμε κάνει μια συνέντευξη - συζήτηση μεταξύ μας. Ήθελαν να μάθουν λεπτομέρειες για το μαγαζί μας, την ιστορία του και και μέχρι τότε δεν είχα ιδέα ποιος θα έρθει. Μάλιστα νόμιζα πως θα έρθουν για ένα ντοκιμαντέρ, καθώς συχνά κάνουν βίντεο στο ψαράδικό μας. Πού να φανταστώ τι με περίμενε» σημειώνει.

 

Ο Τζέιμι Όλιβερ, ο οποίος έχει γυρίσει όλο τον κόσμο μαγειρεύοντας, βάζοντας στο μενού του την κουλτούρα και την παράδοση της κάθε περιοχής, μπήκε στην κουζίνα του Θεσσαλονικιού ψαρά και κάτω από τα πολλά φώτα, τις κάμερες και τις οδηγίες σκηνοθετών και ειδικών μαγείρεψε, με επιπλέον βαθμό δυσκολίας τον κόσμο που ήταν από έξω και ήθελε μια αναμνηστική σέλφι μαζί του.

«Είναι σταρ, αλλά απλός και ταπεινός»

«Είναι φανταστικός άνθρωπος, πολύ άνετος, είναι σταρ, αλλά απλός και ταπεινός με χιούμορ και πολύ αγαπητός στην πόλη μας και του το έδειξε αυτό ο κόσμος, στον οποίο ανταπέδωσε χαμόγελα και δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν για μια αναμνηστική φωτογραφία» δηλώνει ο κ. Σέμκος.

Εντυπωσιασμένος από την τεχνική και το αποτέλεσμα, ο Τζέμι Όλιβερ

Ο διάσημος σεφ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εποχικότητα των ψαριών και αφού φιλετάρισε τα ψάρια ακολουθώντας τις οδηγίες του Πέτρου Σέμκου, δήλωσε ενθουσιασμένος τόσο με την τεχνική όσο και με το αποτέλεσμα. «Μπήκαμε στην κουζίνα μαζί και κάναμε τις κοπές μας. Του έκανε μεγάλη εντύπωση η διαδικασία και λόγω της τεχνικής και λόγω των υλικών. Μου είπε χαρακτηριστικά πως δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο και του φάνηκε και διαφορετικό το ότι από τον πάγκο -στην ουσία από τη θάλασσα- το ψάρι πηγαίνει για ψήσιμο και σερβίρισμα επί τόπου» εξηγεί.

Παρά το πιεσμένο πρόγραμμά του, καθώς γύρισε σε όλη την πόλη, ο Τζέιμι Όλιβερ κάθισε στο τραπέζι και απόλαυσε τις παρασκευές τους, συνοδεία ελληνικού κρασιού, ενώ δεσμεύτηκε να βρεθεί στα ίδια μέρη σύντομα. Όπως λέει ο κ. Σέμκος είναι μεγάλη προβολή της πόλης και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι έχουν κάνει κινήσεις να αναδειχθεί ο γαστρονομικός τουρισμός της πόλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Θεσσαλονίκη
  • ντοκιμαντέρ
  • ψάρια
  • BBC
  • γαστρονομικός τουρισμός
  • Τζέιμι Όλιβερ
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 05:30
«Σπίτι μου» για 10.000 νέους: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα φτηνά στεγαστικά δάνεια - Σήμερα οι ανακοινώσεις
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 07:30
Σούπερ μάρκετ: Η ακρίβεια φέρνει αύξηση τζίρου 5,3% - Αποκαλυπτικά στοιχεία
MENSHOUSE
Τομ Χανκς, Σκάρλετ Γιοχάνσον, Μάργκοτ Ρόμπι: Αρκεί ένα πλάνο για να καταλάβεις ότι γι’ αυτή την ταινία θα συζητάμε για χρόνια (Vid)
MENSHOUSE
Γκρέμιζε κάθε βίλα κάθε νεοκλασικό: Το τέρας που έκανε την όμορφη Αθήνα μια τσιμεντούπολη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
31-03-2023 07:50
Σάλτσα satay – Πώς γίνεται η «φιστικιένια» σος με τον απωανατολίτικο αέρα
02
19.03.2023 07:55
Natural wines – Η ώρα των outsiders και όσα φέρνουν στο ποτήρι μας
03
15.12.2022 08:20
Το κόλπο για να φτιάξετε ζάχαρη άχνη στο λεπτό
04
20.02.2023 07:46
Έχετε κουνoυπίδι; Έξι συνταγές για να το φτιάξετε αλλιώς
05
19.12.2022 08:28
Χοιρινό που λιώνει στο στόμα – Κομμάτια ιδανικά για σιγομαγειρέματα

POPULAR VIDEOS

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν έχει σχέση με δημοσιογραφία η δραστηριότητά του
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 30.03.2023 21:20
Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν έχει σχέση με δημοσιογραφία η δραστηριότητά του
Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τον Δημήτρη Καμπουράκη
Ώρα Ελλάδος... | 31.03.2023 08:21
Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τον Δημήτρη Καμπουράκη
Κεντρικό δελτίο 30/03/2023
Κεντρικό... | 30.03.2023 20:16
Κεντρικό δελτίο 30/03/2023
Δημοσίευμα για ακίνητο στην Πάρο – Με εξώδικο απαντά ο Γιάννης Ραγκουσης
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 30.03.2023 19:40
Δημοσίευμα για ακίνητο στην Πάρο – Με εξώδικο απαντά ο Γιάννης Ραγκουσης
Φράχτης στον Έβρο: Στα ύψη η σύγκρουση για την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 30.03.2023 19:23
Φράχτης στον Έβρο: Στα ύψη η σύγκρουση για την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση