Πώς να φτιάξετε καραμελωμένα κρεμμύδια στιφάδου
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Πώς θα φτιάξετε καραμελωμένα κρεμμύδια με μέλι και ξίδι βαλσαμικό για να γαρνίρετε με τον πιο πληθωρικό τρόπο ψητά κρέατα και πουλερικά;
- Διαλέγετε μικρά στρογγυλά κρεμμυδάκια, σαν αυτά που χρησιμοποιείτε στο στιφάδο (αν αγοράσετε κατεψυγμένα θα γλιτώσετε το καθάρισμα, αλλά πιθανόν να μην διατηρήσουν το σχήμα).
- Ρίχνετε σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο ή βαθύ τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι, αλάτι, τα κρεμμυδάκια (γύρω στα 700 γρ). και νερό ίσα να τα σκεπάσει (1 με 1 1/2 φλιτζάνι).
- Τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να αποκτήσουν χρώμα τα κρεμμυδάκια. Ενδιαμέσως ανακατεύετε να μην κολλήσουν.
- Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε στα κρεμμύδια 2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι. Ξαναβάζετε σε χαμηλή φωτιά για 10? ανακατεύοντας προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενσωματωθεί και το ξίδι.
- Σερβίρετε τα κρεμμυδάκια με φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα κρεατικά, πουλερικά ή κυνήγι.
Διαβάστε ακόμη
Tα διεθνή βλέμματα στη δίκη για το ναυάγιο της Πύλου - Ποια ερωτήματα θέτει το BBC για την τραγωδία και τις ψυχές που χάθηκαν
Κιλκίς: Ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας πυροβόλησε 45χρονο μέσα σε στάβλο - Νεκρό το θύμα
Μαρουσάκης: Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» αλλάζει το σκηνικό - Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες
Κέιτ Μπλάνσετ: Σχημάτισε με το φόρεμα της τη σημαία της Παλαιστίνης στο φεστιβάλ των Καννών - Tα σχόλια στα social media
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr