MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Πήγε να καθαρίσει το χωράφι του και έβαλε κατά λάθος φωτιάΤρόμος στο κέντρο των Χανίων: Αυτοκίνητο έκανε όπισθεν και «καρφώθηκε» σε καφετέρια – 2 τραυματίεςSuper League: Σπουδαία νίκη της Λαμίας με μεγάλη ανατροπή επί του Παναιτωλικού στο ΑγρίνιοΤελικά που οφείλεται η μυστηριώδης ηπατίτιδα σε παιδιά; Τρεις μελέτες δίνουν απαντήσειςPremier League: Ακάθεκτη για τον τίτλο η Άρσεναλ με 4άρα στη Λιντς!
Homepage |   Food & Drink   |   26.10.2018 12:18
Newsroom
Newsroom

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά γρήγορα κι απλά!

επόμενο άρθροnext-article
Γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά
Γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά

Λαχταριστά, ζουμερά, γευστικά και χορταστικά! Θα χρειαστεί μόλις 15 λεπτά για να τα παρασκευάσετε κι άλλα 40 για να βρεθούν στο πιάτο σας!

Υλικά

  • 2 κιλά κολοκυθάκια μέτρια
  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι από το φαγητό που έχουμε βγάλει από τα κολοκυθάκια
  • Ανηθο
  • Δυόσμο
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 αβγό
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5-6 μπαχάρια
  • Λίγα μαρουλόφυλλα

Για τη σάλτσα αυγολέμονο

  • 1 αυγό
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Ζουμί από το φαγητό
  • 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν-φλάουρ
  • Πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το εσωτερικό τους (τη σάρκα τους) και κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση για να βάλουμε μέσα τη γέμιση.
  2. Για τη γέμιση θα χρειαστούμε ένα μεγάλο μπολ, στο οποίο θα ανακατέψουμε πολύ καλά το ρύζι, τον κιμά, το φαγητό από τα κολοκυθάκια, τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, το αβγό, αλάτι και πιπέρι. Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζουμε προσεκτικά τα κολοκυθάκια μας.
  3. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και τοποθετούμε στη βάση της λίγα φύλλα από μαρούλι. Στη συνέχεια τοποθετούμε προσεκτικά τα κολοκυθάκια στη βάση της κατσαρόλας..
  4. Αμέσως μετά ρίχνουμε 5-6 μπαχάρια, το λάδι, μία κουταλιά της σούπας αλάτι και νερό ζεστό τόσο όσο να σκεπάσει τα κολοκυθάκια. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 30-35 λεπτά σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα. Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, αδειάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το ζουμί από τα κολοκυθάκια.
  5. Χτυπάμε σε ένα μπολ ένα ασπράδι, κατόπιν προσθέτουμε τον κρόκο καθώς και τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ. Μόλις έχουν ενωθεί όλα τα υλικά, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ζουμί από τα κολοκυθάκια.
επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • λαχανικά
  • γεμιστά
  • κολοκύθια
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:11
Σπίτι μου: Οι ανακοινώσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις για φθηνά δάνεια σε νέους
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:38
Shopping όλο το 24ωρο - «Πράσινο φως» στην παράταση ωραρίου, με απόφαση δημάρχου
MENSHOUSE
«Ένας Κύπριος θα κάνει νοθεία»: Οι εκλογές που η ΝΔ ήταν βέβαιη ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα θα νικήσει με κλοπή
MENSHOUSE
Τρία πιάτα όλα κι όλα: Το θρυλικό τηγανατζίδικο που 80 χρόνια αποθεώνει την απλότητα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
31-03-2023 21:25
Ψήφισαν πάνω από 200 σεφ: Αυτός είναι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας – Η κορυφαία 10άδα
02
20.02.2023 07:46
Έχετε κουνoυπίδι; Έξι συνταγές για να το φτιάξετε αλλιώς
03
19.12.2022 08:28
Χοιρινό που λιώνει στο στόμα – Κομμάτια ιδανικά για σιγομαγειρέματα
04
23.11.2022 08:00
Carrot cakes - Το ωραιότερο κέικ καρότου και λίγα λόγια για την ιστορία τους
05
30.03.2023 08:41
Μελάσα - Τι είναι και πώς αξιοποιείται

POPULAR VIDEOS

Μεσημεριανό δελτίο 01/04/2023
Μεσημεριανό... | 01.04.2023 13:47
Μεσημεριανό δελτίο 01/04/2023
Επανεκκίνηση δρομολογίων… χωρίς την έγκριση της αρχής σιδηροδρόμων
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 13:36
Επανεκκίνηση δρομολογίων… χωρίς την έγκριση της αρχής σιδηροδρόμων
Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει εκλογών
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 13:31
Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει εκλογών
Κεντρικό δελτίο 31/03/2023
Κεντρικό... | 31.03.2023 20:02
Κεντρικό δελτίο 31/03/2023
Υπόγειο θησαυροφυλάκιο σπόρων για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου στη Γιακουτία
Ώρα Ελλάδος... | 31.03.2023 09:31
Υπόγειο θησαυροφυλάκιο σπόρων για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου στη Γιακουτία