Μία μαρινάδα για πολλές περιστάσεις
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Κάποιες φορές δε γίνεται, δεν επιθυμούμε και δεν μπορούμς να το ψάξουμε και να ασχοληθούμε περισσότερο. Κάποιες φορές το μόνο που θέλουμε είναι να μπορέσουμε να μαρινάρουμε το τρόφιμο που επιλέξαμε με βάση τις ορέξεις της στιγμής με υλικά που συνήθως έχουμε στο σπίτι. Τότε είναι ώρα της μαρινάδας-πασπαρτού, που ταιριάζει με όλα!
Η συνταγή της μεσογειακής απλότητας
Τούτη η μαρινάδα δίνει λύση για κάθε ανάγκη της στιγμής: μαρινάρετε κρέας, λαχανικά, ψάρια, θαλασσινά…
Ανακατεύετε ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, ? φλιτζανιού του τσαγιού χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες και 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο.
Βυθίζετε στο μείγμα το κρέας, το κοτόπουλο, τα λαχανικά ή τα θαλασσινά. Τα αφήνετε στη μαρινάτα σκεπασμένα για τουλάχιστον μια ώρα, ανακατεύοντας τακτικά.
>Δείτε επίσης: Επτά μαρινάτες για κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, θαλασσινά
Ανάλυση Guardian: Το Ιράν και το Ισραήλ παίζουν με τη φωτιά, ενώ ο κίνδυνος κλιμάκωσης είναι μεγαλύτερος από ποτέ
Προετοιμάζονται οι κάτοικοι της Θεσσαλίας για την κακοκαιρία - Πότε θα πέσουν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Νέες αποκαλύψεις για την Ιεράπετρα: Είχε πάει και την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας στο σπίτι του θύματος ο κατηγορούμενος
Καμπανάκι από ΠΟΥ: Ο ιός της γρίπτης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr