Συμβουλές και tips - Τι ρύζι βάζουμε στη γεμιστή γαλοπούλα;
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Οι γεμιστές γαλοπούλες αλλά και οι μεγάλες κότες -που ενδείκνυνται για μικρότερα τραπέζια- είναι μια από τις κλασικές επιλογές των γιορτινών μενού. Οι γεμίσεις τους πολύ συχνά περιέχουν και ρύζι, αν και αυτό δεν είναι υποχρεωτικό. Στην περίπτωση πάντως που αποφασίσετε να κάνετε γεμιστό πουλερικό τα φετινά Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, ίσως αναρωτηθείτε ποιο ρύζι ενδείκνυται για τέτοια χρήση.
Ο σεφ Γιάννης Μπρατσολιάς λύνει μερικές από τις πιο συνηθισμένες απορίες στην παρασκευή του ρυζιού, στο άρθρο του icookgreek.com που θα βρείτε πατώντας εδώ. Μεταξύ άλλων απαντάει και στην ερώτηση τι ρύζι θα μας πρότεινε για τη γέμιση της γαλοπούλας. Η απάντηση του σεφ έχει ως εξής:
«Στις γεμίσεις, θα έλεγα να χρησιμοποιήσετε κάποιο ρύζι που να τραβάει την υγρασία χωρίς να κολλάει, δηλαδή να παραμένει σπυρωτό. Τα parboiled είναι μια ασφαλής επιλογή. Με γλασέ και τέτοιου τύπου ρύζια μπορεί η γέμιση να βγει τελικά ένα ολόκληρο συμπαγές κομμάτι -που δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Θα πρότεινα να κρατήσετε τα γλασέ για τις χειμωνιάτικες σουπίτσες» προτρέπει ο σεφ.
Ολόκληρο το σχετικό άρθρο εδώ.
Αδιανόητο: Έριξαν με… drone εμπρηστικό μηχανισμό για να κάψουν επιχείρηση
Σάρωσαν οι άνεμοι το Αιγαίο: Ριπές έως 106 χιλιόμετρα την ώρα! Δείτε πίνακα
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Εξανάγκαζε τη σύντροφό του να εκδίδεται και τη χτυπούσε
Ακρόπολη: Αντιδράσεις για φωτογραφίες με χλαμύδες στον ιερό βράχο – Εξηγήσεις ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ από Μενδώνη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr