Συμβουλές και tips - Τι ρύζι βάζουμε στη γεμιστή γαλοπούλα;
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Οι γεμιστές γαλοπούλες αλλά και οι μεγάλες κότες -που ενδείκνυνται για μικρότερα τραπέζια- είναι μια από τις κλασικές επιλογές των γιορτινών μενού. Οι γεμίσεις τους πολύ συχνά περιέχουν και ρύζι, αν και αυτό δεν είναι υποχρεωτικό. Στην περίπτωση πάντως που αποφασίσετε να κάνετε γεμιστό πουλερικό τα φετινά Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, ίσως αναρωτηθείτε ποιο ρύζι ενδείκνυται για τέτοια χρήση.
Ο σεφ Γιάννης Μπρατσολιάς λύνει μερικές από τις πιο συνηθισμένες απορίες στην παρασκευή του ρυζιού, στο άρθρο του icookgreek.com που θα βρείτε πατώντας εδώ. Μεταξύ άλλων απαντάει και στην ερώτηση τι ρύζι θα μας πρότεινε για τη γέμιση της γαλοπούλας. Η απάντηση του σεφ έχει ως εξής:
«Στις γεμίσεις, θα έλεγα να χρησιμοποιήσετε κάποιο ρύζι που να τραβάει την υγρασία χωρίς να κολλάει, δηλαδή να παραμένει σπυρωτό. Τα parboiled είναι μια ασφαλής επιλογή. Με γλασέ και τέτοιου τύπου ρύζια μπορεί η γέμιση να βγει τελικά ένα ολόκληρο συμπαγές κομμάτι -που δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Θα πρότεινα να κρατήσετε τα γλασέ για τις χειμωνιάτικες σουπίτσες» προτρέπει ο σεφ.
Ολόκληρο το σχετικό άρθρο εδώ.
Ανατροπή με τον θάνατο της Ελένης Παπαδοπούλου: Συνελήφθη ο γιος της - Η μαρτυρία-«κλειδί»
Ρεβεγιόν στα μπλόκα: Συνεχίζουν τον αγώνα οι αγρότες - Στήριξη από πολίτες, καταγγελίες για πιέσεις
Τραγωδία στη Ροδόπη: Νεκρό 7χρονο παιδί από φωτιά στο σπίτι του - Στο νοσοκομείο το αδελφάκι του
Axios: Τραμπ και Ζελένσκι θα συναντηθούν στις ΗΠΑ την Κυριακή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



