Συμβουλές και tips - Πώς θα ασπρίσετε τα αμύγδαλα που προορίζονται για γλυκό
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Τα αμύγδαλα που προορίζονται για γλυκό, τόσο κάποιες παραδοσιακές συνταγές όπως η Μπακλαβού της Μυτιλήνης όσο και πολλές νεότερες όπως το Γλύκισμα Αμυγδάλου, ζητούν να είναι λευκά, δηλαδή να είναι ασπρισμένα, ξεφλουδισμένα από το φλοιό τους. Λευκά ή άσπρα αμύγδαλα βρίσκετε στην αγορά είτε ολόκληρα είτε εφιλέ (σε φετάκια) σε τιμή ακριβότερη βέβαια από τα υπόλοιπα. Μπορείτε όμως εύκολα να τα ξεφλουδίσετε και μόνοι σας στο σπίτι.
Το μυστικό είναι αμύγδαλα μουλιασμένα στο νερό
Για να ξεφλουδίσετε γρήγορα και εύκολα τα αμύγδαλα από τη φλούδα τους, τα βάζετε να βράσουν στο νερό για 2’-3’. Τα βυθίζετε σε κρύο νερό να μειώσετε τη θερμοκρασία. Μόλις μπορείτε να τα πιάσετε, βοηθώντας λίγο με τα χέρι σας, απομακρύνετε τις φλούδες, που έτσι κι αλιώς θα φεύγουν σε μεγάλο μέρος από μόνες τους.
Εμπραχίμ Ραΐσι: Τι σηματοδοτεί για το Ιράν ο θάνατος του «χασάπη της Τεχεράνης» - Η ανασφάλεια της αστάθειας και... οι ελπίδες
Γεννηματάς: Οι εργαζόμενοι διαψεύδουν Γεωργιάδη - «Η κατάσταση είναι καθημερινή» με στοιβαγμένους ασθενείς
Υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα - Τι είναι το θερμικό ridge που φέρνει… καλοκαίρι
Ώρες αγωνίας για την Τατιάνα Μπλάτνικ: Αγνοείται ο πατριός της - Φόβοι για τη ζωή του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr