Μπεζεδάκια, τα ανάλαφρα επιδόρπια – 5 φρουτένιες και σοκολατένιες γεμίσεις για το Πάσχα και την άνοιξη
Ένα ελαφρύ γλυκό φινάλε είναι το μόνο που ταιριάζει στα λουκούλλεια τραπέζια της Λαμπρής🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Μετά το πασχαλινό τραπέζι, θες ένα επιδόρπιο ελαφρύ, φρουτένιο και εντυπωσιακό, χωρίς να σε βαραίνει. Τα μπεζεδάκια -οι μικρές μαρέγκες με άλλα λόγια- είναι ακριβώς αυτό: τραγανά, αέρινα, με απλά υλικά και άπειρες δυνατότητες στη γέμιση. Ακολουθεί η βασική συνταγή για μπεζέδες και πέντε ιδέες για να τα γεμίσεις με ανοιξιάτικη διάθεση – από δροσερές κρέμες μέχρι παιχνιδιάρικες μαρμελάδες.
Βασική συνταγή για μπεζεδάκια
Υλικά για 30-40 κομμάτια
- ασπράδια αυγών: 3
- ζάχαρη (άχνη ή κρυσταλλική πολύ ψιλή): 180 γρ. περίπου
- χυμός λεμονιού: 1 κουταλάκι του γλυκού
- βανίλιες σε σκόνη: 1-2
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (μέχρι 100° C). Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα έτσι ώστε να στέκεται καλά. Προσθέτετε τη ζάχαρη σιγά-σιγά ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
- Στην τελευταία ποσότητα ζάχαρης σταμάτε το μίξερ και συνεχίζετε το ανακάτεμα με ένα κουτάλι για να μπορέσει το μείγμα να σταθεί καλύτερα. Στη συνέχεια προσθέτετε τις βανίλιες. Στο τέλος ρίχνετε και το χυμό λεμονιού για να γυαλίσει το μείγμα.
- Σε ένα ταψί στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε μικρές κουταλιές από το μείγμα (δε φουσκώνουν πάρα πολύ). Έαν θέλετε να αποκτήσουν σχήμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορνέ ζαχαροπλαστικης.
- Ψήνετε τους μπεζέδες στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετές ώρες μέχρι να στεγνώσουν καλά.
Μαρμελάδα πορτοκάλι και σκολατένια αυγουλάκια ή smarties
Η κλασική μαρέγκα συναντά το άρωμα της πορτοκαλένιας μαρμελάδας. Λίγα πολύχρωμα smarties για χρώμα, υφή και παιχνιδιάρικη διάθεση. Η πιο φωτεινή επιλογή του τραπεζιού.
Κρέμα λεμονιού με γιαούρτι και βασιλικό
Ένας ανοιξιάτικος συνδυασμός που δροσίζει, αρωματίζει και ανανεώνει. Λεμονόκρεμα τύπου curd, ανακατεμένη με στραγγιστό γιαούρτι και λίγα φυλλαράκια βασιλικού για βοτανική φρεσκάδα. Δείτε συνταγή για παχύρρευστη λεμονόκρεμα τύπου curd εδώ
Σαντιγί και φρέσκα κόκκινα φρούτα ή φρούτα του δάσους
Η πιο ανοιξιάτικη από όλες. Απλώνεις σαντιγί, βάζεις αν θες και λίγη μαρμελάδα φράουλα και στολίζεις με φρέσκα μύρτιλα, βατόμουρα ή και κομμένες φράουλες. Πάει τέλεια και με στραγγιστό γιαούρτι. Δες μια εκδοχή εδώ.
Κρέμα μασκαρπόνε με μάνγκο και lime
Κρεμώδης, εξωτική, ανατρεπτική. Χτυπάς μασκαρπόνε με λίγη άχνη, προσθέτεις πολτοποιημένο μάνγκο και λίγο ξύσμα από λάιμ. Πασπάλισε με φιστίκι Αιγίνης για έξτρα χρώμα και τραγανότητα.
Μερέντα και φουντούκια
Δες τη συνταγή για μπεζεδάκια γεμιστά με μερέντα και φουντούκια πατώντας εδώ
Ύστατο χαίρε στον Φραγκίσκο, τον «Πάπα των φτωχών» - Οδηγήθηκε στην τελευταία κατοικία του, τη Σάντα Μαρία Ματζιόρε
Τουλάχιστον 281 οι τραυματίες από τη μεγάλη έκρηξη στο Ιράν, εν μέσω του γ' γύρου συνομιλιών για τα πυρηνικά
Δολοφονία Μοσχούρη: «Θα μας δίνεις 200.000 ευρώ τον μήνα» - Οι μαφιόζικες συνομιλίες
Μία διαφορετική μετάδοση του τελικού του Copa Del Rey με σχολιαστή τον ΛΕΞ!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr