Κρύα ντοματόσουπα για τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού
Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, το σώμα αναζητά δροσιά και ενυδάτωση — όχι μόνο στο ποτήρι, αλλά και στο πιάτο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, το σώμα αναζητά δροσιά και ενυδάτωση — όχι μόνο στο ποτήρι, αλλά και στο πιάτο. Αυτή η κρύα ντοματόσουπα είναι η ιδανική απάντηση στις ανάγκες του οργανισμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Φτιαγμένη με φρέσκες, ώριμες ντομάτες, κολοκύθι, πατάτα και φρέσκα μυρωδικά, προσφέρει μια ισορροπημένη δόση αντιοξειδωτικών, βιταμινών C και Α, κάλιου και φυτικών ινών.
Η ζουμερή ντομάτα, πλούσια σε λυκοπένιο και νερό, βοηθά στην καταπολέμηση της αφυδάτωσης και προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες. Το κολοκύθι και η πατάτα προσθέτουν απαλή υφή, ήπια γεύση και επιπλέον θρεπτικά στοιχεία, ενώ το ελαιόλαδο ενισχύει την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών.
Σερβίρεται παγωμένη, γαρνιρισμένη με βασιλικό, φρέσκο κρεμμυδάκι και τραγανά κρουτόν, για να δώσει όχι μόνο ανακούφιση από τη ζέστη αλλά και νοστιμιά. Μια δροσερή σούπα που δεν είναι απλώς νόστιμη, αλλά αποτελεί ένα μικρό, καθημερινό boost για τον οργανισμό.
Συνταγή για κρύα ντοματόσουπα με κρουτόν
Υλικά
- ντομάτες: 1 κιλό, ώριμες ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρους
- κολοκυθάκι:1 κομμένο σε κύβους
- πατάτα: 1 κομμένη σε κύβους
- κρεμμυδάκια φρέσκα: 4 ψιλοκομμένα
- σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- αλάτι
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- ζάχαρη: λίγη
- δάφνη: 1 φύλλο
Για το γαρνίρισμα
- βασιλικός: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος για το πασπάλισμα
- ψωμί του τοστ: 6 φέτες κομμένες σε κυβάκια και τηγανισμένες σε λίγο ελαιόλαδο (κρουτόν)
- ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια 2’-3’. Προσθέτετε το κολοκυθάκι, την πατάτα και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη. Κατόπιν ρίχνετε τις ντομάτες, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και σιγοβράζετε τη σούπα 40’.
Αφαιρείτε τη δάφνη από το φαγητό και, μόλις η σούπα γίνει χλιαρή, την πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
Την αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε, αφού την πασπαλίσετε με βασιλικό, κρεμμυδάκι και τη γαρνίρετε με κρουτόν.
Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Πήγε ανυποψίαστος στο ΑΤ για καταγγελία και βρέθηκε κρατούμενος για τα μπλόκα - Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης
Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι: Του έδωσε προθεσμία λίγων ημερών - «Απάντα στην πρόταση για ειρήνη»
«Μου φώναζε "χτύπα με ρε"»: Οι πρώτες δηλώσεις του οδηγού λεωφορείου που ξυλοκοπήθηκε στο Ζωγράφου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



