Συνταγή για κέικ λεμονιού με γιαούρτι
Χρόνος προετοιμασίας: 20', χρόνος ψησίματος: 50'🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Εύκολο, ελαφρύ και ό,τι πρέπει για πρωινό, για συνοδεία στον καφέ αλλά και για κολατσιό! Αφιερώστε 20 λεπτά από τον χρόνο σας και απολαύστε το!
Υλικά
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 6 αβγά
- 2 φλ. λευκή ζάχαρη
- 1 φλ. βούτυρο
- 2 κ. γλ. τριμμένο λεμόνι
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού 1 φλ. γιαούρτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώστε μία φόρμα κέικ.
- Κοσκινίστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι μαζί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέστε σταδιακά μισό φλιτζάνι ζάχαρης, χτυπώντας καλά μέχρι να σχηματιστούν δύσκαμπτες κορυφές. Αφήστε το στην άκρη.
- Βάλτε το βούτυρο μαζί με το 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να αφρατέψει από 3 έως 5 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να είναι αισθητά ανοιχτότερο σε χρώμα.
- Αναμείξτε τους κρόκους αβγών, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού. Προσθέστε το μείγμα αλευριού εναλλάξ με το γιαούρτι, ανακατεύοντας έως ότου συνδυαστεί. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, ρίξτε τα ασπράδια και ανακατέψτε απαλά.
- Ψήστε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
Διαβάστε ακόμη
Ρέντη: Αποκαλύψεις για την μαφιόζικη ιεραρχία των χούλιγκανς - «Βιομηχανία βίας» σε όλη την Ελλάδα
«Να μην γίνει η Θεσσαλία Καμπότζη» - Κάθετα αντίθετη με την πρόταση των Ολλανδών η περιφέρεια
Φρίκη στον Έβρο: Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα
Η αφρικανική σκόνη «έκρυψε» την Ακρόπολη: Μοναδικές εικόνες από το ιστορικό μνημείο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr