Συνταγή για σαρδέλες γεμιστές με κάππαρη, ντομάτα και άνηθο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Ο Φώτης Φωτεινόγλου από το εστιατόριο ΦΙΤΑ στο Νέο Κόσμο μας προτείνει ένα εύκολο, νόστιμο και μυρωδάτο θαλασσινό πιάτο, ό,τι πρέπει για ούζο και παρέα.
Χρόνος: 20 λεπτά
Εύκολη
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
150 γρ. σαρδέλες
150 γρ. ντομάτες (χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια τους)
20 γρ. κάππαρη
1/2 μάτσο μάραθο
ξύσμα από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Φιλετάρουμε τις σαρδέλες και τις στεγνώνουμε. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και τον μάραθο. Ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τοποθετούμε πάνω τους τη φάρσα (γέμιση). «Παντρεύουμε» τα φιλέτα ανά δύο, ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα λεμονιού και μετά λίγο ελαιόλαδο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 180°C για 8 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.
Πηγή: eatme Σεπτεμβρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.
Σοβαρό τροχαίο στην Πειραιώς: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο γυναίκες και τρία παιδιά - Διασωληνώθηκε 5χρονος
«Πολιορκεί» τους αναποφάσιστους η κυβέρνηση: Στόχος να αντιμετωπιστεί η… χαλαρή ψήφος
Π. Κόκκαλης στο ethnos.gr: Είναι η ώρα για ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό πράσινο κόμμα στην Ελλάδα
Μας τα χαλάει ο καιρός το Πάσχα: Ανατροπή με βροχές και καταιγίδες το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr