Πώς φτιάχνουμε καραμέλα βουτύρου
Θα χρειαστείτε 125 γρ. βούτυρο, 200 γρ. ζάχαρη και 250 ml κρέμα γάλακτος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
H εκτέλεση είναι απλή. Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα (ή αντικολλητικό τηγάνι) τη ζάχαρη, αφήστε τη σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσει χρυσόξανθο χρώμα και να πάρει το χρώμα της καραμέλας και μετά ρίξτε το βούτυρο. Χαμηλώστε την ένταση της εστίας, ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αφήστε για λίγα λεπτά στη φωτιά, κατεβάστε και αφήστε να κρυώσει ελαφρά για τη σερβίρετε.
Διατηρήστε την καραμέλα στο ψυγείο και λίγο πριν τη ξαναχρησιμοποιήσετε ζεστάνετέ τη σε μπεν-μαρί ή σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην καεί.
Διαβάστε ακόμη
Απεργία Πρωτομαγιάς: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ - Στάση εργασίας τελικά στο Μετρό
Για πρώτη φορά η AstraZeneca παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες
Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση Μαρτίου – Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ
Viral κρεοπωλείο στη Θεσσαλονίκη δίνει τη λύση κατά της ακρίβειας - «Αλμυρό το αρνί, αγοράστε σουβλάκια»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr