Πώς φτιάχνουμε καραμέλα βουτύρου
Θα χρειαστείτε 125 γρ. βούτυρο, 200 γρ. ζάχαρη και 250 ml κρέμα γάλακτος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

H εκτέλεση είναι απλή. Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα (ή αντικολλητικό τηγάνι) τη ζάχαρη, αφήστε τη σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσει χρυσόξανθο χρώμα και να πάρει το χρώμα της καραμέλας και μετά ρίξτε το βούτυρο. Χαμηλώστε την ένταση της εστίας, ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αφήστε για λίγα λεπτά στη φωτιά, κατεβάστε και αφήστε να κρυώσει ελαφρά για τη σερβίρετε.
Διατηρήστε την καραμέλα στο ψυγείο και λίγο πριν τη ξαναχρησιμοποιήσετε ζεστάνετέ τη σε μπεν-μαρί ή σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην καεί.
Διαβάστε ακόμη
Ο Ζελένσκι αποκάλυψε το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων για την Ουκρανία
Συντριβή αεροσκάφους στην Τουρκία: Ελληνίδα αεροσυνοδός μεταξύ των θυμάτων
Επελαύνει η κακοκαιρία: Πού χτυπά τις επόμενες ώρες - Έρχονται... χιονοεκπλήξεις την Πρωτοχρονιά
Στο Πάρα Πέντε - 20 Χρόνια Μετά: Η ένωση της πεντάδας, οι απώλειες που συγκίνησαν και το γέλιο που μας έλειψε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



