Πώς φτιάχνουμε καραμέλα βουτύρου
Θα χρειαστείτε 125 γρ. βούτυρο, 200 γρ. ζάχαρη και 250 ml κρέμα γάλακτος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
H εκτέλεση είναι απλή. Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα (ή αντικολλητικό τηγάνι) τη ζάχαρη, αφήστε τη σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσει χρυσόξανθο χρώμα και να πάρει το χρώμα της καραμέλας και μετά ρίξτε το βούτυρο. Χαμηλώστε την ένταση της εστίας, ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αφήστε για λίγα λεπτά στη φωτιά, κατεβάστε και αφήστε να κρυώσει ελαφρά για τη σερβίρετε.
Διατηρήστε την καραμέλα στο ψυγείο και λίγο πριν τη ξαναχρησιμοποιήσετε ζεστάνετέ τη σε μπεν-μαρί ή σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην καεί.
Διαβάστε ακόμη
Ανάλυση Guardian: Το Ιράν και το Ισραήλ παίζουν με τη φωτιά, ενώ ο κίνδυνος κλιμάκωσης είναι μεγαλύτερος από ποτέ
Προετοιμάζονται οι κάτοικοι της Θεσσαλίας για την κακοκαιρία - Πότε θα πέσουν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Νέες αποκαλύψεις για την Ιεράπετρα: Είχε πάει και την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας στο σπίτι του θύματος ο κατηγορούμενος
Καμπανάκι από ΠΟΥ: Ο ιός της γρίπτης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr