Ελλάδα|31.07.2020 20:11

Κορονοϊός: Με drones και insiders θα αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ. τα πριβέ πάρτι

Newsroom

Συνεχίζονται οι σαρωτικοί έλεγχοι στη Μύκονο σε beach barκαταστήματα εστίασηςΜέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ οι λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας.

Στο «νησί των ανέμων» συνεχίζονται τα φαινόμενα συνωστισμού σε beach bar, όπου ο κόσμος στοιβάζεται σαν να μην υπάρχει κορονοϊός και δεν τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις.Για αυτό τον λόγο και η ΕΛΑΣ έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπισή τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το σχέδιο της Αστυνομίας αποτελείται από τρία σκέλη:

  • Το «τέχνασμα» της ηχορύπανσης: Μέσω των καταγγελιών για πολύ δυνατή μουσική, όπως έγινε και στην περίπτωση σύλληψης του 38χρονου. Πήγε στο χώρο η αστυνομία αναζητώντας τον διαχειριστή και στη συνέχεια τον συνέλαβε, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.
  • Drones-εντοπιστές: Θα εντοπίζουν τους συνωστισμούς σε συγκεκριμένους χώρους.
  • Insiders (Δούρειοι Ίπποι) αστυνομικοί: Θα προσπαθήσουν οι αστυνομικοί να γίνουν υποψήφιοι πελάτες, προκειμένου να λαμβάνουν πρώτοι τις πληροφορίες για το που θα γίνονται τα πάρτι.

Μόλις εντοπιστούν τα στίγματα τοποθεσίας που αποστέλλουν τα κυκλώματα αυτά, θα υπάρχουν «τροχονόμοι» που θα αποτρέπουν την προσέλευση στα πάρτι.

Πρώτη σύλληψη στη Μύκονο

Μία ημέρα μετά την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη Μύκονο για να περιοριστούν τα πάρτι συνωστισμού, να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στο «νησί των ανέμων» και να μπει «φρένο» στην ανεξέλεγκτη κοσμοσυρροή, έρχεται η πρώτη σύλληψη στη Μύκονο λόγω κορονοϊού για πάρτι με συνωστισμό σε βίλα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι σαρωτικοί έλεγχοι στη Μύκονο σε beach barκέντρα διασκέδασης, αλλά και σε βίλες που διοργανώνονται πάρτι και παρατηρείται συνωστισμός.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι Αρχές προχώρησαν ήδη σε μία σύλληψη ενοικιαστή βίλας, ο οποίος είχε διοργανώσει πάρτι με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί συνωστισμός από τους πολλούς καλεσμένους. Παράλληλα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν 15 ελέγχους για το αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό σε beach bar και κέντρα διασκέδασης.

ΜύκονοςαστυνομίασυνωστισμόςΚορονοϊόςβίλαπάρτι