Ελλάδα|13.03.2024 18:09

Φωτιά στο Λαύριο: Για ελεγχόμενη καύση μιλά η δημοτική Αρχή - «Δεν δώσαμε άδεια» λέει η Πυροσβεστική

Newsroom

Ενώπιον του εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής και ένας βοηθός του, για τη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη (12/3) στο Λαύριο.

Οι δυο άνδρες παρουσιάστηκαν αυτοβούλως το πρωί της Τετάρτης (13/3) στην Π.Υ. Λαυρίου, για τη φωτιά σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής στην περιοχή Φοινικόδασος. Να αναφερθεί πως από χθες ο αντιδήμαρχος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητούνταν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Άμεσα ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, η Π.Υ. Λαυρίου δεν είχε ενημέρωση, ούτε είχε δώσει άδεια για καύση (ούτε προφορική, ούτε γραπτή).

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: «Ήταν ελεγχόμενη καύση»

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, από την πλευρά του ανέφερε ότι δεν υπήρξε κανένας εμπρησμός και απόρησε με την διακίνηση σχετικών πληροφοριών, αναφέροντας ότι γινόταν ελεγχόμενη καύση κλαδιών σε χώρο του Δήμου, με την άδεια της Πυροσβεστικής. Όπως εξήγησε, «συγκεντρώνουμε τα κλαδιά σε έναν χώρο και προχωρούμε σε ελεγχόμενη καύση. Τα καίμε λίγα – λίγα, πάντοτε παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου και έχοντας εκεί το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου για να αποτραπεί επέκταση της φωτιάς. Κατά την καύση της Τρίτης, πήρε φωτιά ο μεγάλος όγκος των κλαδεμάτων».

Αυτός ήταν και ο λόγος που χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για την αποτροπή εξάπλωσης της πυρκαγιάς και για την κατάσβεση της.

Λαύριοπυρκαγιάφωτιάαντιδήμαρχοςειδήσεις τώραειδήσειςδήμαρχοςπυρκαγιές