Στην «καρδιά» του Θριάσιου: «Βγαίνω από το θάλαμο, δακρύζω και επιστρέφω»
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πολλές φορές συγκινούνται, αλλά συνεχίζουν τη δουλειά τους, χωρίς ούτε στιγμή να ξεχνούν τους ασθενείς🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Στο Θριάσιο νοσοκομείο βρέθηκε σήμερα η κάμερα του OPEN, καταγράφοντας τον αγώνα αλλά και τις μαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών που εβδομάδες τώρα παραμένουν στην πρώτη γραμμή. «Ελα, μπράβο, σιδερένιος! Μπράβο!», λένε γιατροί και νοσηλευτές σε έναν ασθενή που νίκησε τον κορονοϊό.
Οι γιατροί και οι νοσηλευτές χειροκροτούν σαν μικρά παιδιά για τον ασθενή που βγήκε νικητής, που πάλεψε με τον θάνατο και κέρδισε. Οι ίδιοι ήρωες που συνεχίζουν αμέσως μετά τον αγώνα τους, ανώνυμα και ασταμάτητα, κόντρα στον ιό. Είναι οι ήρωες των ημερών μας με τις λευκές και τις πράσινες στολές. «Εμείς δεν θέλουμε τους εαυτούς μας ούτε ήρωες. Δεν το θεωρούμε κάτι υπεράνθρωπο», αναφέρει στην κάμερα του OPEN η λοιμωξιολόγος στο Θρίασιο, Στυλιανή Συμπάρδη. Και προσθέτει: «Εχει τύχει πολλές φορές που βγαίνω από το θάλαμο και δακρύζω αλλά σκουπίζω τα μάτια μου και ξαναμπαίνω για να κάνω αυτό που είναι να κάνω».
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πολλές φορές συγκινούνται, αλλά συνεχίζουν τη δουλειά τους, χωρίς ούτε στιγμή να ξεχνούν τους ασθενείς. «Οταν φεύγουμε από εδώ έπειτα από 12ωρες βάρδιες συνήθως, φεύγουμε σκεπτόμενοι τι έγινε ή τι μπορεί να γίνει ή τι μπορεί να πάει στραβά για τον άρρωστο», λέει η λοιμωξιολόγος.
Με τη σειρά του ο πνευμολόγος και διευθυντής της Εντατικής στο νοσοκομείο, Νίκος Μάρκου, τονίζει: «Υπάρχει άγχος, υπάρχει αγωνία, ο καθένας πρέπει να συγκρατηθεί και να κάνει τη δουλειά του ψύχραιμα, όπως πρέπει». Ο πνευμολόγος στο νοσοκομείο εδώ και 30 χρόνια τονίζει ότι ούτε θάνατος σημειώθηκε στο νοσοκομείο αλλά ούτε και κρούσμα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Γι' αυτά τα δύο πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι», σημειώνει.
Νεκρός στο γραφείο του ο ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου - Ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας
Συναγερμός για την «καυτή» Τετάρτη: 43άρια με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς και υποχρεωτικό stop σε εργασίες
Νέο βίντεο από τη σύγκρουση των πλοίων στη Σούδα: Τα ερωτήματα και η ΕΔΕ
«Στοπ» στο delivery και τις υπαίθριες εργασίες την Τετάρτη λόγω καύσωνα - Τι ώρες ισχύει η απαγόρευση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



