Χάκερ απατεώνες παριστάνουν τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε την ψευδεπίγραφη επιστολή και ενημερώνει τους πολίτες, προκειμένου να μην ανοίξουν τα συνημμένα αρχεία που μπορεί να τους έχουν αποσταλεί στις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μαζικά e-mail από χάκερ που χρησιμοποιούν ως «όχημα» ηλεκτρονική επιστολή που δήθεν υπογράφεται από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη, αποστέλλονται τα τελευταία 24ωρα σε χρήστες του διαδικτύου.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε την ψευδεπίγραφη επιστολή και ενημερώνει τους πολίτες, προκειμένου να μην ανοίξουν τα συνημμένα αρχεία που μπορεί να τους έχουν αποσταλεί στις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις. «Από την έως τώρα ανάλυση φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την αποστολή του μηνύματος εξυπηρετητής (server) εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας.Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής επιστολής είναι το παρακάτω:
«Φιλοφρονήσεις,
Ελπίζω να είστε ασφαλείας αυτή τη φορά γύρω από τον Covid-19. Έχετε προσκληθεί από την Ελληνική Αστυνομία. Διερευνούμε μία τραπεζική απάτη. Ελέγξτε τα συνημμένα έγγραφα τις πληροφορίες και επικοινωνήστε με τον δικηγόρο σας εάν είναι απαραίτητο. Ευχαριστώ, Μιχάλης Καραμαλάκης».

Η καθυστερημένη διάψευση του Μαξίμου για τους Καραμανλή και Σαμαρά, η Βούλτεψη που τάχθηκε υπέρ της επίθεσης στο Ιράν και ο Σάντσεθ που ταλαιπωρεί το ΠΑΣΟΚ
Η ΕΕ δεν θέλει να συρθεί στον πόλεμο… μπορεί όμως να κάνει αλλιώς;
Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Τι εξετάζει η κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας
Σε ακρόαση, 17 μήνες μετά, ΟΣΕ και Hellenic Train για τον Προαστιακό που μπήκε στη γραμμή του Μετρό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




