Τεράστιο πανό για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης - Δωρεά Ιβάν Σαββίδη
Το γιγαντιαίο πανό αναρτήθηκε στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της τουρκικής βαρβαρότητας κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το 1919.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ένα μεγάλο πανό, προσφορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της, Ιβάν Σαββίδη αναρτήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην πρόσοψη του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της τουρκικής βαρβαρότητας, κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το 1919.
Στο πανό, διαστάσεων 17 επί 10 μέτρων, αναγράφονται οι στίχοι «Την πατρίδα μ έχασα, έκλαψα και πόνεσα» και το εξής μήνυμα: «Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων για τους 353.000 άταφους προγόνους μας που ζητούν δικαίωση».
«Η Θεσσαλονίκη η οποία υποδέχθηκε ως προσφυγομάνα χιλιάδες πρόσφυγες από τον Πόντο, από τη Μικρά Ασία, δεν ξεχνά. Και θα πρωταγωνιστήσει ώστε αυτή η ημέρα, η πράξη αυτή, να χαρακτηριστεί ως γενοκτονία. Θα θυμόμαστε, δεν θα ξεχνάμε», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος ήταν παρών στην ανάρτηση του πανό.


Αντίστοιχο πανό, μικρότερων διαστάσεων, αναρτήθηκε, την Παρασκευή (16.5), στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.
Γιάννης Παπαμιχαήλ: Βρέθηκε στο σημείο όπου γυρίστηκαν οι «Διπλοπενιές» – Η φωτογραφία 60 χρόνια μετά
Δυστύχημα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: Βίντεο-σοκ από τη στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης - «Κανείς δε φορούσε κράνος»
Νεκρά 43 αγόρια για να «γίνουν άνδρες»: Το βάρβαρο έθιμο στη Νότια Αφρική που προκαλεί φρίκη
Ασπίδα του Αχιλλέα: Το εντυπωσιακό βίντεο για το νέο αμυντικό σύστημα και το μήνυμα Δένδια στην ΕΕ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



