Σακούλες από... καλαμπόκι τοποθετεί ο δήμος Θεσσαλονίκης
Θα τοποθετηθούν στους δρόμους της πόλης 1.000 σακούλες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Φρένο στη χρήση των πλαστικών σακούλων επιχειρεί να βάλει ο δήμος Θεσσαλονίκης αντικαθιστώντας τες με βιοδιασπώμενες οργανικές σακούλες φτιαγμένες από άμυλο.
Το πρωί της Δευτέρας (17/12) συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης τοποθέτησαν τις πρώτες σακούλες περιμετρικά του άξονα της Αριστοτέλους οι οποίες κατασκευάζονται από φυτικό άμυλο, συνήθως πατάτας ή καλαμποκιού.
Συνολικά θα τοποθετηθούν 1.000 σακούλες και στόχος είναι να δοκιμαστεί η αντοχή τους μέσα στον επόμενο μήνα.
«Είμαστε ο πρώτος δήμος της χώρας ο οποίος τοποθετεί βιοδιασπώμενες σακούλες, αντικαθιστώντας τις πλαστικές. Θέλουμε να κάνουμε ένα τεστ αντοχής των ιδιοτήτων τους. Και αν η πρωτοβουλία αυτή λειτουργήσει μετά θα πρέπει να δούμε το κόστος τους γιατί είναι τρεις φορές πιο ακριβές από τις πλαστικές» είπε στο ethnos.gr ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα ανακύκλωσης και καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης λίγο μετά την τοποθέτηση της πρώτης αμυλούχας σακούλας από καλαμπόκι και έλαια.
Συνολικά ο δήμος Θεσσαλονίκης χρησιμοποιεί 50 τόνους πλαστικές σακούλες κατ’ έτος.
Οι βιοδιασπώμενες σακούλες κατασκευάζονται από φυτικό άμυλο, συνήθως πατάτας ή καλαμποκιού. Επιστρέφουν στη γη μέσω των διαδικασιών της βιοαποκοιδόμησης και της κομποστοποίησης, μειώνοντας τον όγκο των αποβλήτων, χωρίς την απελευθέρωση ρύπων, και μετατρέπονται σε θρεπτικό υλικό για το χώμα.
Φοροδιαφυγή - «μαμούθ» άνω των 17 εκατ. ευρώ: Δήλωνε άστεγη αλλά ζούσε σε βίλα με πισίνα
Το πακέτο της ΔΕΘ, η αντιπολίτευση και η Κυριακή των εκλογών: Τα 5+1 μηνύματα Μητσοτάκη
Ιταλία: 43χρονος άνδρας πέθανε κατά τη διάρκεια αστυνομικής σύλληψης - Φώναζε επανειλημμένα «βοήθεια»
«Καμίνι» η χώρα: Πού ξεπέρασε τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος - Έρχονται πιο δύσκολες ημέρες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



