Σε τρεις ημέρες, 482 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σε 12.774 αλκοτέστ που διενεργήθηκαν σε οδηγούς από την Τροχαία, το τριήμερο από 26 έως και 28 Ιουνίου, σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκε ότι 482 οδηγούσαν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: 70 στην Κεντρική Μακεδονία, 69 στην Αττική, 67 την Κρήτη, 66 στην Πελοπόννησο, 44 στη Θεσσαλονίκη, 32 στο Νότιο Αιγαίο, 28 στη Δυτική Ελλάδα, 28 στα Ιόνια Νησιά, 22 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 16 στη Στερεά Ελλάδα, 14 στη Θεσσαλία, 13 στην Ήπειρο, 8 στο Βόρειο Αιγαίο και 5 στη Δυτική Μακεδονία.
Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι το 3,77% των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ. Παράλληλα, από τους 482 παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν 74 άτομα. Οπως επισημαίνει η Τροχαία, οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη χώρα.
Πρωταθλήτρια κόσμου η Ισπανία! Έδωσε ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ και αποκαθήλωσε την Αργεντινή του Μέσι
Ο Κολυδάς αναλύει πώς θα κινηθεί ο καύσωνας: Τα 42αρια και οι 4 + 2 πόλεις που θα «βράσουν» - Ποιο το θετικό στοιχείο
«Σπουδαία ιστορία αγάπης»: Ο 89χρονος και η 83χρονη που «απέδρασαν» από οίκο ευγηρίας επειδή δεν περνούσαν καλά
Η μεγάλη έκπληξη 7χρονης που ετοιμαζόταν να κάνει πάρτι γενεθλίων ολομόναχη και η «ηρωίδα» μητέρα της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




