Αθώοι οι κατηγορούμενοι και ο Λιακουνάκος για τα ελικόπτερα Απάτσι
Πρόκειται για την τρίτη υπόθεση που αφορούσε σε προμήθεια οπλικού συστήματος για την οποία αθωώθηκε ο Θωμάς Λιακουνάκος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Στην αθώωση του Θωμά Λιακουνάκου και 10 ακόμη κατηγορουμένων προχώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση που αφορούσε στα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα που απέρρεαν από την σύμβαση προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Απάτσι (AH-64D Apache).
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, εκτός του Θωμά Λιακουνάκου, ήταν ο πρώην γενικός γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, καθώς και πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι οποίοι κατηγορούνταν κατά περίπτωση για απιστία και ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.
Κατά τους δικαστές δεν στοιχειοθετήθηκαν οι αποδιδόμενες κατηγορίες, ενώ δεν εντοπίστηκε ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από την εν λόγω προμήθεια. Αξίζει να σημειωθεί, πως πρόκειται για την τρίτη υπόθεση που αφορούσε σε προμήθεια οπλικού συστήματος για την οποία αθωώθηκε ο Θωμάς Λιακουνάκος.

Η δίκη αφορούσε σε σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2003 επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου μεταξύ του ΥΕΘΑ και της αμερικανικής εταιρείας BOEING. Υποκατασκευάστρια της τελευταίας για την υλοποίηση του έργου είχε επιλεγεί η εταιρεία SONAK του κ. Λιακουνάκου, που κατά την κατηγορία φερόταν να προκάλεσε ζημία στο ελληνικό Δημόσιο περί τα 27 εκατομμύρια δολάρια.
Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Δεν θα ζητήσουμε άδεια για το πώς θα εξοπλίζεται η Ελλάδα - Η αυτοδυναμία η καλύτερη λύση»
Συντριβή Phantom στην Τανάγρα: Τα αναπάντητα ερωτήματα, η έλλειψη «μαύρου κουτιού» και ο μοιραίος ελιγμός
Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Τραπεζίτσα Κόνιτσας: Στη μάχη 150 πυροσβέστες και 15 εναέρια - Ήχησε το 112
Ελλάς, το Μεγαλείο σου: Έδωσαν στο Κέντρο Υγείας της Μάνης ασθενοφόρο 30 ετών, με σχεδόν 1 εκατ. χιλιόμετρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



