Ιός Δυτικού Νείλου: Ο πρώτος θάνατος στην Ελλάδα φέτος
Εκτός από τον κορονοϊό οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ είναι πλέον επί ποδός και για τον ιό του Δυτικού Νείλου αφού κατεγράφη ο πρώτος θάνατος φέτος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Εκτίς από τον εφιάλτη του κορονοϊού και αυτός του ιού του Δυτικού Νείλου επανεμφανίστηκε αφού πλέον με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουμε τον πρώτο θάνατο για φέτος.
Ειδικότερα, δέκα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και ένας θάνατος σε ασθενή ηλικίας άνω των 80 ετών, με υποκείμενα νοσήματα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα από την αρχή της περιόδου 2020, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου του ΕΟΔΥ.
Τα εννέα από τα 10 συνολικά κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/καιοξεία χαλαρή παράλυση) και ένα είχε ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.
Τα 10 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καρδίτσας, Καβάλας, Σερρών, Πιερίας, και Ανατολικής Αττικής. Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας), αναφέρει ο ΕΟΔΥ.
Τα πόθεν έσχες των πολιτικών: Ο αρχηγός κόμματος με το μεγαλύτερο εισόδημα, τα δάνεια και τα ακίνητα
«Βγάλτε τον σταυρό, προκαλείται ραδιενέργεια»: Ντοκουμέντο με δήθεν υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ να εξαπατά ηλικιωμένη
Πόθεν έσχες: Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί - Ο «πλουσιότερος» και ο «φτωχότερος»
«Ήταν ένα τέρας, μας κακοποιούσε σεξουαλικά για χρόνια» λένε τα παιδιά της «μυστικής οικογένειας» του Μάικλ Τζάκσον
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



