Σέρρες: Ψεκασμοί για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου
Από τα πουλιά της λίμνης Κερκίνης έφτασε ο ιός στην περιοχή🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Εντατικοί ψεκασμοί, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, γίνονται στις περιοχές του νομού Σερρών όπου εμφανίστηκαν κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου.
Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας, «κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα κρούσμα, τα συνεργεία διενεργούν ψεκασμούς σε μια ακτίνα γύρω από την περιοχή, ώστε να προστατευτεί ο πληθυσμός της».
Ο ίδιος αναφέρει ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ σε ό,τι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον ιό του Δυτικού Νείλου, διευκρινίζει ότι αυτά είναι λίγο καλύτερα φέτος σε σχέση με την περασμένη χρονιά.
Από τα πουλιά της Κερκίνης ο ιός
Στο μεταξύ, σύσκεψη για το θέμα πραγματοποίησαν οι δήμαρχοι του νομού Σερρών και όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Σιντικής, Φώτης Δομουχτσίδης, ενημερώθηκαν από την επιστημονική επιτροπή ότι «ο ιός μεταφέρθηκε στην περιοχή από τα αποδημητικά πουλιά που φτάνουν στη λίμνη Κερκίνη. Στη συνέχεια μεταδόθηκε μέσω των κουνουπιών και στον άνθρωπο».
Έκρηξη στην Πλάκα: Στο μικροσκόπιο η σωλήνωση αερίου του ’90 - Τα ίχνη καύσης και το κρίσιμο εύρημα
Μέτρα σε δόσεις για την ακρίβεια: Έρχονται παρεμβάσεις ανά 15ήμερο από την κυβέρνηση
WSJ: Το «μπορούμε να το κάνουμε κι εδώ» της Γκιλφόιλ και ο Ελληνοαμερικανός λομπίστας - Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Τα δύο γυναικεία ονόματα για την Α΄Αθηνών, το ντέρμπι των εκλογών και ο «πόλεμος» που ανησυχεί το Μαξίμου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




