Συνολάκης: Έκρηξη σαν του Κρακατόα θα γίνει μελλοντικά και στη Σαντορίνη
Σύμφωνα με τον καθηγητή, η ηφαιστειακή έκρηξη στην Ινδονησία μπορεί να γίνει σε μερικές χιλιάδες χρόνια και στο ελληνικό νησί🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

O καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κώστας Συνολάκης, σχολιάζοντας το φονικό τσουνάμι στην Ινδονησία, ανέφερε ότι ανάλογη έκρηξη με αυτή στο ηφαίστειο Κρακατόα, θα συμβεί στο μέλλον στη Σαντορίνη.
Σύμφωνα με τον κ. Συνολάκη, «η ηφαιστειακή έκρηξη που έγινε στην Ινδονησία και προκάλεσε το τσουνάμι είναι αυτού του είδους που μπορεί να γίνει σε μερικές χιλιάδες χρόνια στη Σαντορίνη και να προξενήσει μια υποθαλάσσια κατολίσθηση». «Κάποια στιγμή και η νέα Καμμένη θα σηκωθεί προς τα πάνω θα κάνει έκρηξη και οι κατολισθήσεις θα κάνουν τσουνάμι» πρόσθεσε.
«Δεν υπάρχει δικαιολογία ότι ήταν απροετοίμαστοι στην Ινδονησία. Το ηφαίστειο ήταν ενεργό εδώ και μήνες. Υπάρχουν και φωτογραφίες από τις εκρήξεις του» συμπλήρωσε ο κ. Συνολάκης. Όπως ανέφερε «όλες οι παράκτιες περιοχές στα στενά έπρεπε να είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
ΕΥΔΑΠ: Οριζόντιες αυξήσεις στο πάγιο εν μέσω λειψυδρίας - Το νέο τιμολόγιο και οι αντιφάσεις του
Το αγροτικό πιέζει τη ΝΔ: Ανησυχία για την περιφέρεια και το «βαρύ» της κλίμα - Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων
Πανάκριβο το φετινό εορταστικό τραπέζι: Πόσα παραπάνω θα πληρώσουμε στο ρεβεγιόν - Οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Ιδού η Ρόδος ιδού και ο σουλτάνος… Οι Ιππότες λυγίζουν από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




