Χίος: Πολιτικό άσυλο ζητούν 26 Τούρκοι - Έφτασαν στο νησί με αλιευτικά σκάφη
Οι Τούρκοι δήλωσαν πως διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν και σκοπεύουν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 29 Αυγούστου, 26 Τούρκοι πολίτες έφτασαν στο νησί της Χίου, ζητώντας πολιτικό άσυλο, δηλώνοντας πως διώκονται από την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως αναφέρει το politischios.gr, οι Τούρκοι, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, χρησιμοποίησαν μικρά αλιευτικά σκάφη, στα οποία ύψωσαν την Ελληνική Σημαία με αποτέλεσμα να καταφέρουν να φθάσουν ανοιχτά της περιοχής της Αγίας Ερμιόνης οπότε και έγιναν αντιληπτοί από σκάφη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Μάλιστα, δύο από αυτούς, γνωρίζοντας τη διαδικασία, χρησιμοποίησαν τρυπάνι για να ανοίξουν τρύπες στα σκάφη για να προκληθεί ναυάγιο, με αποτέλεσμα να συλληφθούν λίγη ώρα αργότερα. Οι 24 από αυτούς, ανάμεσά τους και παιδιά, οδηγήθηκαν στη δομή καραντίνας στη Λευκωνιά και οι δύο στα κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου. Σε όλους επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.
«Τρύπα στο νερό» το πρόγραμμα μετεγκατάστασης με επιδότηση 10.000 ευρώ - Τι λένε δήμαρχοι στο ethnos.gr
Ξεμπλοκάρει η μεταφορά συντελεστή δόμησης - Οι πρώτες 194 Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή σε 50 δημοτικές ενότητες
Οι φίλοι της Γκιλφόιλ που μπαίνουν στο μικροσκόπιο, ο γρίφος Καραμανλή που ενοχλεί το Μαξίμου και οι «Παπανδρεϊκοί» που στηρίζουν Σαμαρά
Σκληρό μπρα ντε φερ στις Βρυξέλλες: «Φειδωλοί» vs «φίλων της συνοχής» - Τι ζητά η Αθήνα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



