Φωτιά στην Κεφαλονιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Εντολή εκκένωσης οικισμού
Εφτασαν ενισχύσεις από Αθήνα με πλοίο κι αεροπλάνο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο χωριό Καπανδρίτι της Κεφαλονιάς, με τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, να έχει δώσει εντολή για εκκένωση του χωριού. Τις πρώτες πρωινές ώρες έφτασαν ενισχύσεις από την Αθήνα. Με ειδική πτήση της Sky Express, αφίχθησαν στην Κεφαλονιά 48 πυροσβέστες, ενώ με ειδικό δρομολόγιο από το λιμάνι της Κυλλήνης έφθασαν στον Πόρο 11 πυροσβεστικά οχήματα.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε τη νύχτα, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, προέτρεψε τους κατοίκους του χωριού «να απομακρυνθούν» άμεσα για λόγους «προστασίας της ζωής και της υγείας τους».
Προτρέπει τους κατοίκους «να έχουν μαζί τους βρεγμένη πετσέτα, ένα μικρό δοχείο με νερό, φάρμακα, βασικά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο, τιμαλφή και ό,τι άλλο μικρού μεγέθους αντικείμενο (π.χ. μάσκα, φακός), καθώς και τα μικρά κατοικίδιά τους, σε κλουβιά - εφόσον είναι εφικτό».
Γύρω στις 4:00 τα ξημερώματα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα apoixos.com, οι κάτοικοι επέστρεψαν και πάλι στα σπίτια τους καθώς ο κίνδυνος για το χωριό είχε περάσει.
Σύμφωνα με τους κατοίκους ξέσπασαν νέες εστίες φωτιάς στην περιοχή του Ελειού, σε Καπανδρίτι, Αγία Ειρήνη και Καμπιτσάτα.
Ποιοι τελικά ιδρώνουν τη φανέλα στη Νέα Δημοκρατία; Οι.. φαρμακερές ατάκες, τα παράπονα και τα μηνύματα
Παρέμβαση Μηχανικών ΟΣΕ για τις εργασίες στην Καρόλου: Φόβοι για αμίαντο και ερωτήματα για την ασφάλεια
Δολοφονία 21χρονου Νικήτα: Στη φυλακή εκτός Κρήτης ο 54χρονος και η σύζυγός του - Οι απολογίες και το χρονικό
Η αγωνία του Μαξίμου για το επιτελικό κράτος, το μαστίγιο και το καρότο που κρατούσε ο Μητσοτάκης και το άγριο πέσιμο του Άδωνι στον Δένδια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




