Λέσβος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες
Η κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έγινε για λόγους δημόσιας υγείας, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από σήμερα και για τέσσερις μήνες κηρύχθηκε η Λέσβος για λόγους δημόσιας υγείας, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.
Την ίδια στιγμή, συναγερμός έχει σημάνει σε ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από τη μεγάλη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε μία περίοδο, κατά την οποία η κυβέρνηση διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά θέματα και έτσι οι υπηρεσίες πληροφοριών βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποτρέψουν οποιαδήποτε επιχειρούμενη προβοκάτσια.
Όπως λένε αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης, για τη φωτιά στη Μόρια είναι πολύ νωρίς και δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για να μιλήσει κανείς για προβοκάτσια, ωστόσο, υπάρχει μία σειρά στοιχείων που προσανατολίζει τις Αρχές προς την εκδοχή του οργανωμένου εμπρησμού.
Στον καταυλισμό το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο εδώ και αρκετές ημέρες, καθώς είχαν ανιχνευτεί πολλά κρούσματα κορονοϊού, ενώ η ιχνηλάτηση που ήταν σε εξέλιξη μπορεί να εκτόξευε τον αριθμό των κρουσμάτων. Έτσι, υπήρχε στους κόλπους των προσφύγων και των μεταναστών η ανησυχία ότι τα μέτρα περιορισμού και η «καραντίνα» θα κλιμακωθεί στη Μόρια. Επίσης, αντιδράσεις είχε προκαλέσει η διαδικασία απομόνωσης των διαπιστωμένων κρουσμάτων.
«Φουρτούνες» στο Αιγαίο: Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους με φόντο τη Ρόδο και το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου
Εφιάλτης δίχως τέλος στο Νεπάλ: Συναγερμός για υπερχείλιση της τεχνητής λίμνης- «Παγώνουν» οι διασώσεις, στους 472 οι νεκροί
Έλενα Ακρίτα: Ένα ευρύτερο θεσμικό ερώτημα πίσω από την άρνηση της ΝΔ
Ο Σφαγέας της Βοσνίας πέθανε με τον σταυρό στο χέρι: Η ειρωνεία της μοίρας για τον Σέρβο στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



