Κορονοϊός - Παυλάκης: «Μεταφορά των ευάλωτων ομάδων ακόμα και στο Χίλτον»
Ο Έλληνας γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης δήλωσε πως πρέπει να γίνουν έξυπνα lockdown για να μην φρακάρουν τα πάντα στην Αττική🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε ο Έλληνας γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος τόνισε πως δεν θα πρέπει να αναμένουμε ένα εμβόλιο άμεσα και πως πρέπει να παρθούν μέτρα στην Αττική ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού, διαφορετικά «θα φρακάρουν τα πάντα».
Αναλυτικότερα, ο κ. Παυλάκης δήλωσε πως «τα εμβόλια δεν θα είναι διαθέσιμα πριν από τον επόμενο χρόνο» και πως «αν συνεχίσουν οι δοκιμές και υπάρξει και τρίτο περιστατικό, αυξάνεται πολύ το ρίσκο, καμία εταιρεία δεν θα το εγκρίνει». Παράλληλα, ο επιστήμονας τόνισε πως «δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία να ερευνώνται παράλληλα 9 εμβόλια» και πως στις 22 Οκτωβρίου θα γνωρίζουμε εάν κάποια από τα 9 εμβόλια μπορούν να είναι διαθέσιμα.
Όσον αφορά στην περίπτωση της Αττικής και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που εμφανίζει, ο κ. Παυλάκης δήλωσε πως αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι, «θα φρακάρουν τα πάντα», πως πρέπει να γίνουν «έξυπνα lockdown στην Αττική» και πως η μεταφορά ευάλωτων ομάδων, όπως των αστέγων και των προσφύγων - μεταναστών σε ξενοδοχεία είναι στη σωστή κατεύθυνση. «Ακόμη και στο Hilton», είπε χαρακτηριστικά.
Ο «χάρτης των μπλόκων» σε όλη την Ελλάδα: Κλιμακώνουν την «εξέγερση» οι αγρότες - Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις σε δρόμους, λιμάνια και τελωνεία
«Η κυβέρνηση εκβιάζεται από τα μπλόκα»: Προκλητικές δηλώσεις Σιμόπουλου για τους αγρότες
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών φέρνει το 2026 – Η κρίσιμη επιλογή του Ιανουαρίου
Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



