Επιβεβαίωση του ethnos.gr: Σύλληψη για τα ενοίκια «Εκάλης» στην πλατεία Βικτωρίας
Η υπόθεση που εξιχνιάστηκε επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ μας για τα «χρυσά» ενοίκια και ως προς την περιοχή αλλά και προς τους όρους εκμετάλλευσης κάτω από τους οποίους γινόταν η μίσθωση - ενοικίαση ανά κρεβάτι ή καναπέ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Μία ημέρα μετά το ρεπορτάζ του ethnos.gr για τα πανάκριβα ενοίκια εκμετάλλευσης στο κέντρο της Αθήνας, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας Σομαλός που εκμεταλλευόταν πρόσφυγες και μετανάστες που δεν είχαν πού να μείνουν.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πληροφορίες αναφορικά με ιδιοκτήτες ή εκμισθωτές ακινήτων στην περιοχή, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι αλλοδαπούς που συχνάζουν στην πλατεία Βικτωρίας, τους παρέχουν διαμονή σε «άτυπους ξενώνες» έναντι χρηματικής αμοιβής από 15 έως 40 ευρώ το άτομο την ημέρα, άνευ φορολογικών στοιχείων. Όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, ουσιαστικά ο Σομαλός προχωρούσε σε ενοικίαση κρεβατιού.
Η υπόθεση που εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει το χθεσινό ρεπορτάζ του ethnos.gr για τα «χρυσά» ενοίκια και ως προς την περιοχή (πλατεία Βικτωρίας) αλλά και προς τους όρους εκμετάλλευσης, κάτω από τους οποίους γινόταν η μίσθωση (ενοικίαση ανά κρεβάτι ή καναπέ).
Η σύλληψη του Σομαλού έγινε στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άγιου Παντελεήμονα σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Ο 31χρονος κατηγορείται για διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας εκ κερδοσκοπίας και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Επίσης, ταυτοποιήθηκε γυναίκα συνεργός του, με καταγωγή από τη Νιγηρία. Την ώρα της σύλληψής του ο 31χρονος Σομαλός βρισκόταν στην πλατεία Βικτωρίας και διαπραγματευόταν την προσωρινή διαμονή τεσσάρων αλλοδαπών που είχαν μαζί τους βαλίτσες.
Σε έρευνα στον «άτυπο ξενώνα» , διαμέρισμα 4ου ορόφου, που διαχειριζόταν ο συλληφθείς και ήταν ιδιοκτησίας της συνεργού του, βρέθηκαν εντός αυτού τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες, τρεις εκ των οποίων στερούντο ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος τους θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Μάθιου Πέρι: Η ζωή πίσω από τον Τσάντλερ γίνεται ντοκιμαντέρ στο Netflix
Σύγκρουση πλοίων στο Μαρμαρά: T-bone και αιφνίδια βύθιση - Τι εξετάζουν οι Αρχές, αναζητούν ακόμη τους 10 ναυτικούς
Στον ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες για το νεκρό βρέφος στην Κυψέλη - «Προσπαθούσα να σπάσω τον πάγο με το μαχαίρι» ισχυρίστηκε ο 43χρονος
Σε τρεις δόσεις τα μέτρα της ΔΕΘ 2026 - Τι μπαίνει στο πακέτο της Θεσσαλονίκης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



