Χειμάρρα: Τεράστιας σημασίας η τριήμερη επίσκεψη της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Αλβανία
Για τρεις ημέρες η κυρία Κιμ περπάτησε στους δρόμους της Χειμάρρας και συνομίλησε με Έλληνες μειονοτικούς. Μάλιστα, απέφυγε να κοιμηθεί στα πολυτελή ξενοδοχεία καταπατητών, επιλέγοντας για την ξεκούρασή της τα πολύ πιο απλά καταλύματα των ντόπιων μειονοτικών και για την εστίασή της τα εστιατόριά τους🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας, κυρίως σε ό,τι αφορά το θέμα των περιουσιών των Ελλήνων μειονοτικών, ήταν η επίσκεψη και η τριήμερη παραμονή στη Χειμάρρα της Αμερικανίδας πρέσβειρας στην Αλβανία, Γιούρι Κιμ. Η επίσκεψη έγινε σε μία στιγμή που το θέμα των εφαρμοστικών νόμων για το περιουσιακό ζήτημα δεν προχωράει, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι προσπάθειες καταπάτησης των ακίνητων περιουσιών των Ελλήνων μειονοτικών. Για τρεις ημέρες η κυρία Κιμ περπάτησε στους δρόμους της Χειμάρρας και συνομίλησε με Έλληνες μειονοτικούς. Μάλιστα, απέφυγε να κοιμηθεί στα πολυτελή ξενοδοχεία καταπατητών, επιλέγοντας για την ξεκούρασή της τα πολύ πιο απλά καταλύματα των ντόπιων μειονοτικών και για την εστίασή της τα εστιατόριά τους.
Η κυρία Κιμ είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του παραρτήματος Χειμάρρας της ελληνικής μειονοτικής οργάνωσης «Ομόνοια», Διονύση Φρέντη Μπελέρη, με τον οποίο συζήτησε για το θέμα των ακίνητων περιουσιών των Ελλήνων.
«Η Αμερικανίδα πρέσβειρα μας συνέστησε να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας, κυρίως εν’ όψει της προοπτικής ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μας συμβούλεψε να είμαστε ενωμένοι. Επί ένα τριήμερο περπάτησε στην πόλη μας και συνομίλησε με πολύ κόσμο. Η επίσκεψή της στην περιοχή μας έχει τεράστια συμβολική σημασία. Ουσιαστικά αναγνώρισε ότι νοικοκύρηδες του τόπου είναι οι ντόπιοι κάτοικοι της Χειμάρρας και όχι οι καταπατητές. Αυτό αποτελεί τεράστια ενίσχυση για τον ντόπιο πληθυσμό, αφού στην Αλβανία ο εκάστοτε Αμερικανός πρέσβης έχει πολύ μεγάλη ισχύ και αναγνώριση. Η επίσκεψη της Αμερικανίδας πρέσβειρας δείχνει ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των Ελλήνων μειονοτικών», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Μπελέρης.
Να σημειωθεί ότι η κυρία Κιμ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη και όχι ιδιωτική στην περιοχή της Χειμάρρας αφού συνοδευόταν και από στενούς συνεργάτες της. Στην περιοχή είχε βρεθεί και τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο, τότε η επίσκεψή της είχε περισσότερο ιδιωτικό χαρακτήρα και προτίμησε να καταλύσει σε πολυτελές resort, το οποίο ανήκει σε εταιρεία καταπατητών.
Την περιοχή της Χειμάρρας είχε επισκεφθεί και ο προκάτοχος της κυρίας Κιμ, ωστόσο, εκείνος είχε μείνει μόνο για λίγες ώρες.
Πύρινος όλεθρος σε Γαλλία και Ισπανία: Χιλιάδες στρέμματα στάχτη - Νέο ευρωπαϊκό καθεστώς οι megafires
Θολό το τοπίο για τον θάνατο της 42χρονης στη Σύρο: Τι αναμένεται να ρίξει «φως» και οι απολογίες
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Είμαι αθώος - Η Μαρία πυροβόλησε τον γιο της και μετά αυτοκτόνησε», λέει ο Ιταλός
Κύπρος: Σάλος με γιγαντοαφίσα στα εβραϊκά σε αυτοκινητόδρομο - Απεικονίζει Ισραηλινό υποψήφιο πρωθυπουργό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



