Gov.gr: Εκδόθηκαν 2 εκατ. έγγραφα στους επτά μήνες λειτουργίας του
«Ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι Έλληνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Τα δύο εκατομμύρια έφτασε ο αριθμός των εγγράφων που εκδόθηκαν ηλεκτρονικά από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη, gov.gr, στους επτά μήνες λειτουργίας της. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα εκδίδονται περίπου 300.000 έγγραφα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες εύκολα και γρήγορα χωρίς να περιμένουν στην ουρά, χωρίς να συνωστίζονται σε δημόσιες υπηρεσίες. «Ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι Έλληνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Ειδικότερα, τα περισσότερα κλικ των πολιτών που επισκέφθηκαν το gov.gr αφορούν σε υπεύθυνες δηλώσεις που φτάνουν τις 936.002, στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι εξουσιοδοτήσεις που μετρούν τις 431.628, ενώ ακολουθούν τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης που αριθμούν τα 404.590, πιστοποιητικά γέννησης που φτάνουν τα 79.719.
Οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης φτάνουν 34.134, οι ληξιαρχικές πράξεις γάμου αγγίζουν τις 18.188, τα πιστοποιητικά ιθαγένειας αριθμούν 4.206, οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου φτάνουν τις 3.641, ενώ οι ληξιαρχικές πράξεις συμφώνου συμβίωσης αριθμούς τις 1.862. Επιπρόσθετα, μέσω του gov.gr, εκδόθηκαν ηλεκτρονικά και 103.685 προσωρινά διπλώματα.
Η νέα διαδικτυακή πύλη φιλοξενεί όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες 18 Υπουργείων, 64 φορέων και Οργανισμών, επτά ανεξάρτητων αρχών του Δημοσίου, που παρέχονται ήδη μέσω διαδικτύου, ενώ ο πολίτης έχει την δυνατότητα μέσα από τις 11 κατηγορίες με 638 υπηρεσίες να αναζητήσει αυτό που χρειάζεται.
Παράλληλα, μέσω του gov.gr εξυπηρετούνται οι πολίτες για άυλη συνταγογράφηση, τηλεδιάσκεψη με ΚΕΠ, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται τι πρέπει να γνωρίζουν για τον κορονοϊό, είτε αφορά στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid 19, είτε στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων ανά κατηγορία, τις μεταφορές, την παιδεία κ.α
Τραγικός ο απολογισμός της σύγκρουσης ταχύπλοου και σκάφους του Λιμενικού στη Χίο: 15 νεκροί και 25 τραυματίες, απέβαλαν δύο έγκυες
Νέοι συρμοί σε... δόσεις στην Αθήνα: Αναβαθμίσεις υφισταμένων για ανακούφιση του κορεσμένου συστήματος
Συνταγματική αναθεώρηση: Γιατί δεν χάνεται η διαδικασία ακόμη κι αν η νέα Βουλή διαρκέσει μία μέρα
Η γραμμή περί «χάους» που παράτησε ο Μητσοτάκης, ο «δίκοπος» αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τα θερμά λόγια που αντάλλαξαν Βενιζέλος-Στυλιανίδης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




