Human Rights: Πώς προωθεί τους πρόσφυγες η ΕΛΑΣ;
Τί λέει ο γερμανικός Τύπος για τους πρόσφυγες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Περισσότερες από 24 επαναπροωθήσεις προσφύγων μέσα στον Δεκέμβριο κατέγραψε η οργάνωση Human Rights Watch, στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, Έλληνες αστυνομικοί κακοποίησαν εν μέρει τους πρόσφυγες, τους λήστεψαν και παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τους απώθησαν με τα εσώρουχα πίσω στην Τουρκία.
Στο φως της δημοσιότητας μέσω του Spiegel Online βγαίνουν και πάλι δημοσιεύματα για παράνομες και συστηματικές επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών, κυρίως από τη Συρία και το Ιράκ, μέσω του Έβρου πίσω στην Τουρκία, χωρίς να τηρούνται όσα προβλέπονται για το άσυλο. Υπάρχουν μάλιστα και επώνυμες καταγγελίες δύο αδελφών δικηγόρων που εργάζονται στη Θεσσαλονίκη.
«Εδώ και χρόνια οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν τις ελληνικές αρχές ότι παράνομα επαναπροωθούν πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία» γράφουν οι αρθογράφοι σε ρεπορτάζ τους.
Θρίλερ σε διπλωματία και πεδίο: Μήνυμα Ιράν σε ΗΠΑ – «Καμία διαπραγμάτευση ενώ βομβαρδιζόμαστε, μόνη λύση μια συμφωνία ανάλογη με το 2015»
Η κακοκαιρία χτύπησε την Αττική: Πλημμύρισαν δρόμοι στα νότια προάστια - Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα
Mandrakia Artis 2025: Το Φεστιβάλ της Μήλου επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
Το «πραξικόπημα» απέτυχε, η οικογένεια του ΠΑΟΚ όρθωσε ανάστημα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr