Κορονοϊός - Γιατρός του Σωτηρία: «Ισως έρθει η στιγμή που θα διαλέγουμε ασθενείς»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο υπεύθυνος βάρδιας ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία, Κώστας Ποντίκης μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο λόγω του κορoνοϊού τονίζοντας πως βρίσκεται πολύ κοντά στην πληρότητα των κλινών τις τελευταίες ημέρες. Επιπλέον, σημείωσε πως δεν έχουν φτάσει σε επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ, αλλά δυστυχώς είναι και αυτό ένα ενδεχόμενο.
Όπως είπε ο εντατικολόγος κ. Ποντίκης, «το νοσοκομείο δέχεται ένα σταθερό φορτίο από τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Παρακολουθούμε τους αριθμούς να ανεβαίνουν και δεν ξέρουμε αν αυτή η σταθερότητα θα διατηρηθεί. Ελπίζουμε να διατηρηθεί. Τις τελευταίες ημέρες δουλεύουμε πολύ κοντά στην πληρότητα». Σύμφωνα με τον Κώστα Ποντίκη, το άσχημο σενάριο θα ήταν να χρειαστεί οι γιατροί να ασκήσουν εντατική θεραπεία έξω από τον χώρο της εντατικής θεραπείας.
«Σε μια βαριά επιδημία ακόμη και πολύ καλά συστήματα υγείας από εμάς δεν τα έβγαλαν πέρα. Το θέμα παίζεται στην πρόληψη. Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να διαλέγουμε ασθενείς, αλλά είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο ελπίζουμε να μη γίνει», είπε χαρακτηριστικά.
Τρομάζουν οι διασωληνώσεις
Χθες, Κυριακή η χώρα μας κατέγραψε δύο ακόμη αρνητικά ρεκόρ, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σε 24 ώρες σημειώθηκαν 35 θάνατοι, ενώ παράλληλα 228 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 57 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 323 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Την ίδια ώρα, καταγράφηκαν 1.914 κρούσματα του κορονοϊού, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν και πάλι τις 2.000, ωστόσο, αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων που ολοένα κι αυξάνονται.
- Κρίση των Ιμίων: Σύμβουλος της Τσιλέρ αποκαλύπτει την άγνοια των Τούρκων για τις βραχονησίδες και το παρασκήνιο της πρότασης για Χάγη
- Πύρινος εφιάλτης στην Κύπρο: Πυρκαγιά καίει δύσβατη περιοχή στην επαρχία της Λεμεσού - Συναγερμός στην Πυροσβεστική
- «Η κατάσταση ήταν τραγική», λέει ο σύζυγος της γυναίκας που άφησαν έξω από το πλοίο με τα παιδιά της
- ΑΑΔΕ: Από φορολογικό κόσκινο 40.000 αγορές ακινήτων με μετρητά μετά το 2021
- Ερχεται νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας - Εκατοντάδες προσλήψεις στη Δασική Υπηρεσία
- 2.200 χρόνια δεν τολμάει να πλησιάσει κανείς: Ο τάφος που φοβούνται να ανοίξουνε και οι πιο έμπειροι αρχαιολόγοι
- Η Μάγισσα: Τα καλά, τα κακά και το πολύ άσχημο της νέας σειράς του ΑΝΤ1

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr