Κορονοϊός: Γέμισαν σχεδόν όλες οι ΜΕΘ στη Λάρισα - «Αντέχουμε μισή εφημερία ακόμη»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού έχει εξαπλωθεί και το σύστημα υγείας της χώρας δοκιμάζεται καθημερινά. Τα αποτελέσματα του lockdown, όπως λένε οι ειδικοί θα αρχίσουν να φαίνονται 10 ημέρες μετά, αλλά μέχρι τότε η εικόνα δεν θα είναι καλή. Η αύξηση των ανθρώπων που μπαίνουν στις ΜΕΘ έχει χτυπήσει το καμπανάκι σε όσους εργάζονται στο σύστημα υγείας, ενώ γιατροί και νοσηλευτές παλεύουν καθημερινά και με τον φόβο να μην νοσήσουν και οι ίδιοι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λάρισας έχει αρχίσει να δυσκολεύει πολύ. Όπως εξηγεί ο Νίκος Νταφούλης, πρόεδρος ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Λάρισας, το νοσοκομείο δεν αντέχει άλλο γιατί μεγάλο κομμάτι και γιατρών και νοσηλευτών βγαίνει θετικό. Την ίδια ώρα, όπως προβλέπεται σε καραντίνα τίθενται και οι επαφές τους.
«Ίσως και αυτή την ύστατη στιγμή υπάρχει χρόνος μέσω της επίταξης του ιδιωτικού τομέα, όχι με αγοραίους όρους, άλλα με όρους επίταξης και τα ιδιωτικά εργαστήρια να μπουν όλοι στη μάχη του κορoνοϊού γιατί η επόμενη μέρα είναι δύσκολη και το σύστημα μπορεί να καταρρεύσει τις επόμενες μέρες», τονίζει ο Αθανάσιος Αθανασιάδης, παθολόγος, αντιπρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Λάρισας.
Η κατάσταση στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας είναι στα όρια της. Χθες οι 8 κλίνες της ΜΕΘ του νοσοκομείου άδειασαν. Σήμερα όμως οι 7 έχουν καλυφθεί και μένει μόνο μία. Όπως λένε οι γιατροί του νοσοκομείου, αντέχουν ακόμη για μισή εφημερία.
Στις 10 διακομιδές οι 9 είναι για Covid-19, εξηγεί ο Γιάννης Γούλας, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας. «Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες της Θεσσαλίας και ειδικά της Λάρισας, να τηρούν τα μέτρα και να βγαίνουν αν και εφόσον αυτό είναι αναγκαίο και μόνο», προσθέτει.
Η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, υπογραμμίζει ο Δημήτρης Μπάμπαλης, διευθυντής τμήματος επειγόντων νοσοκομείου Λάρισας. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση αλλά παρόλα αυτά χθες δημιουργήσαμε 8 κλίνες ΜΕΘ κλείνοντας όλες τις κλίνες κανονικές ΜΕΘ, 20 στο σύνολο και αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένα τα 19 από τα 20 κρεβάτια, ανέφερε.
- Η Ελλάδα γερνάει: 10,3% μείωση στις γεννήσεις το 2022 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ - Πόσοι παντρεύτηκαν, πόσοι χώρισαν
- «Ζούμε από τύχη»: Εγκλωβισμένοι σε χωριό του Πηλίου 350 άνθρωποι - Περπατούν 10 χλμ. για νερό και φαγητό
- Αναστάτωση στον Πειραιά: Εγκλωβίστηκε άνδρας σε πέτρινο φρεάτιο - Κατέρρευσε κομμάτι και τον καταπλάκωσε
- Στα 426 ευρώ η Εθνική Σύνταξη από το 2024 - Αύξηση 12,8 ευρώ - Ποιες παροχές και επιδόματα συμπαρασύρει
- Χρυσός: «Βουτιά» 11% σε πέντε μήνες - Έχασε πάνω από 230 δολάρια
- Ξεπέρασε τον Ζήκο: Ο ηθοποιός που πήρε τα πιο πολλά λεφτά στον «Μπακαλόγατο» δεν ήταν ο Χατζηχρήστος
- Μπουζούκια ’23 – ’24 στη νυχτερινή Αθήνα: Όλα τα σχήματα του χειμώνα και οι τιμές τους

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr