Κορονοϊός: Η Αθηνά Λινού για την πρόταση να αναλάβει το υπουργείο Υγείας
Ο καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων, εκθέτει τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μίλησε για την πρόταση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να οριστεί ως υπουργός Υγείας ευρείας αποδοχής, αλλά και για τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.
«Λίγες ώρες πριν με είχαν ρωτήσει αν μπορούν να αναφέρουν το όνομά μου στη Βουλή, και είπα, ναι. Οποτε μου ζητήθηκε από την κυβέρνηση να συνδράμω το έκανα, αυτό δεν σημαίνει ότι ζητάω κάποια θέση» είπε χαρακτηριστικά η κ. Λινού στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV.
«Θα άλλαζα την κατάσταση στα Μέσα Μεταφοράς. Πρέπει να τηρείται η απόσταση σε 1,5 μέτρο. Δεν μου αρέσουν τα αστυνομικά μέτρα».
Για τα δημοτικά σχολεία και το ενδεχόμενο να κλείσουν είπε: «Να γίνουν τεστ, να γίνουν μελέτες για τη διασπορά. Θα ήθελα να δω γενικευμένα τεστ. Αν είναι να πάρουμε απόφαση για τη Δευτέρα για τα σχολεία πρέπει να γίνουν τεστ στα σχολεία».
«Χάσαμε χρόνο, δεν μελετήσαμε επαρκώς τα πράγματα. Οι 50 νεκροί είναι πριν από 3 εβδομάδες. Δεν μετράει ακόμη η καραντίνα. Κλείνουμε τα παιδιά στο σπίτι χωρίς εφικτή τηλεκπαίδευση». Η κ. Λινού ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει «να γίνεται συνταγογράφηση των τεστ».
Οσον αφορά στην πορεία του Πολυτεχνείου που φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί είπε ότι «ήμουν φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο. Πρέπει να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο με άλλους τρόπους»
Τέλος για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που... τραβάει όλο το κουπί, τόνισε: «Ολοι οι λειτουργοί υγείας στην πρώτη γραμμή διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο. Οι άνθρωποι κινδυνεύουν με burn out, με εργασιακή εξουθένωση. Δεν γίνεται καμία προσπάθεια στήριξης αυτών των ανθρώπων».
Σφραγίστηκε το σπίτι όπου πέθανε ο 17χρονος στην Κίμωλο - Οι έρευνες για την ηλεκτροπληξία και οι πρώτες εκτιμήσεις
Συνετρίβη μαχητικό F-16 στην Τουρκία κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης - Έκρηξη και πυκνοί καπνοί
Το συγκλονιστικό «αντίο» του Μέσι στον πατέρα του: «Αμφιβάλλω αν θέλω να συνεχίσω το ποδόσφαιρο χωρίς εσένα»
Ποιοι είναι οι ναζί στρατιώτες που αναδύθηκαν από τα βάθη του Δούναβη - «Τώρα ξεκινά ένα παζλ»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



