Κορονοϊός - Δερμιτζάκης: 1.500 κρούσματα την 1η Δεκεμβρίου - Αποκλείεται η μείωση θανάτων σε 10 ημέρες
«Είναι πολλά τα κρούσματα. Δεν είναι αυτά τα νούμερα του lockdown», δήλωσε ο καθηγητής κ. Δερμιτζάκης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, ο οποίος σχολίασε την τρέχουσα κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα μας, σημειώνοντας πως οι αριθμοί που καταγράφονται καθημερινά τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι «απόλυτα προβλέψιμοι». «Είναι πολλά τα κρούσματα. Δεν είναι αυτά τα νούμερα του lockdown. Και τα προηγούμενα μέτρα από το lockdown έχουν πιάσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δερμιτζάκης.
Παράλληλα, αναφορικά με τα χιλιάδες κρούσματα, ο καθηγητής ανέφερε πως αυτά θα σταθεροποιηθούν περίπου στα 1.500 την 1η Δεκεμβρίου και πως «αποκλείεται να δούμε μείωση των θανάτων τις επόμενες δέκα μέρες». Τέλος, σχετικά με το εμβόλιο, είπε πως τα κριτήρια είναι πολύ πιο αυστηρά σε σχέση με τα άλλα σκευάσματα και χαρακτήρισε ως «πολύ υψηλή» την αποτελεσματικότητά του.
«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



