Κορονοϊός: 1.251 κρούσματα και 89 νεκροί σε 24 ώρες - 600 οι διασωληνωμένοι
Η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα του κορονοϊού και τους θανάτους το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, αναφέρει 1.251 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, καθώς και 89 νεκρούς. Παράλληλα, 600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Αναλυτικότερα, από τα 1.251 ημερήσια κρούσματα, τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 116.721, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες. Τα 5.007 (4.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 31.293 (26.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Παράλληλα, 600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 167 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Την ίδια ώρα, 668 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 89 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.092 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 1237 (40.0%) αφορούν σε γυναίκες και οι υπόλοιποι σε άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθη ξανά ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου «Βιολάντα» για την πολύνεκρη έκρηξη
Έκθεση πέντε χωρών για θάνατο Ναβάλνι: «Δηλητηριάστηκε με τοξίνη βατράχου - Η Ρωσία είχε τα μέσα για να τον σκοτώσει»
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές
Solo Valentine: Ναι, μπορείς να βγεις ραντεβού με τον εαυτό σου και να περάσεις τέλεια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



