Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις γιατρών στα νοσοκομεία Παπανικολάου και ΑΧΕΠΑ
Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν μπροστά στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου, με κύριο αίτημα την άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Συμβολικές κινητοποιήσεις μπροστά στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου πραγματοποίησαν νοσοκομειακοί γιατροί ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), με κύριο αίτημα την άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΕΝΙΘ επισημαίνει ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδα παραμένει στο κόκκινο και ότι οι κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν σε πληρότητα, ενώ τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μίας νόσου με την αναστολή των τακτικών χειρουργείων και ιατρείων και τη συγχώνευση κλινικών.
Παράλληλα, η ΕΝΙΘ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση κωφεύει στις φωνές των υγειονομικών και προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση με αποσπασματικά μέτρα, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός για το 2021 αντί για αύξηση προβλέπει μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια υγεία κατά 600 εκατομμύρια ευρώ.
Η ΕΝΙΘ ζητά μεταξύ άλλων ενίσχυση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ, μαζικές μόνιμες προσλήψεις και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στα νοσοκομεία , μονιμοποίηση των συμβασιούχων, καθολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, άνοιγμα κλινών ΜΕΘ, με προδιαγραφές που εξασφαλίζουν την ποιοτική περίθαλψη και την ασφάλεια των ασθενών, δωρεάν μαζικά τεστ από τον ΕΟΔΥ, λήψη μέτρων για την αποφυγή διασποράς στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε εργασιακούς χώρους και ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Το «μήλο» που ήταν... ροζ διαμάντι: Η πεινασμένη καμαριέρα και η απίστευτη αποκάλυψη μιας μυθικής ληστείας
Στην προπόνηση του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης: «Στόχος το πρωτάθλημα - Θα υπάρξει μεγάλο πριμ»
Θάνατος Μαζωνάκη: «Μας παραπλάνησαν - Δεν είδαμε ποτέ μηχανήματα πλασμαφαίρεσης στην αυτοψία» λέει ο ΙΣΑ για το ιατρείο
Επιχείρηση «Τα Άνθη του Κακού»: 26,8 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν κρυμμένα σε οικοδομή και «λαγούμι»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



