Θεσσαλονίκη: Πακιστανοί κρατούσαν κοπέλα όμηρο και ζητούσαν λύτρα
Τη χτυπούσαν και της φώναζαν ότι πρέπει να πληρώσουν λύτρα συγγενείς της, για να την απελευθερώσουν🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Με την άσκηση βίας τέσσερις Πακιστανοί, μεταξύ των οποίων κι ένας ανήλικος, κρατούσαν φυλακισμένη, αρχικά σε σπίτι και στη συνέχεια σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης μία ομοεθνή τους και της ζητούσαν επιτακτικά να επικοινωνήσει με συγγενείς της στη χώρα της, ώστε να βάλουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, για να την απελευθερώσουν.
Οι δράστες, οι οποίοι είναι ηλικίας 17, 21, 22 και 33 ετών, παρέλαβαν τη γυναίκα, μόλις μπήκε παράνομα στη χώρα μας και την οδήγησαν στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά την κρατούσαν φυλακισμένη σε σπίτι και στη συνέχεια τη μετέφεραν σε ξενοδοχείο. Τη χτυπούσαν και της φώναζαν ότι για να την απελευθερώσουν, θα πρέπει συγγενείς της από το Πακιστάν να βάλουν ένα υψηλό χρηματικό σε λογαριασμό τους.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για συμμορία, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, εκβίαση, μεταφορά-προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και παροχή καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη.
Η ομηρία ανθρώπων – μη νόμιμων μεταναστών με σκοπό να αποσπαστούν χρήματα από τους συγγενείς για να τους απελευθερώσουν, αποτελεί μία συνήθης πρακτική συμμοριών Πακιστανών. Αρκετές περιπτώσεις εξιχνίασε τους τελευταίους μήνες η αστυνομία, σε κάποιες από τις οποίες οι όμηροι ήταν ανήλικοι.
Το σενάριο για πρόωρες εκλογές, οι συμπράξεις των εσωκομματικών μηχανισμών στο ΠΑΣΟΚ και η περίεργη κριτική του συντονιστή του Ινστιτούτου Τσίπραα
Ξεκίνησε το Ισραήλ έναν πόλεμο στο Ιράν βασισμένο σε λάθος εκτιμήσεις; Η «αυτο-τρικλοποδιά» και το... δεύτερο Σουέζ
Γιατί η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ: «Φλερτ» στο κεντρώο κοινό με αφήγημα σταθερότητας
Θρίλερ στου Ζωγράφου: Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη - Η σφραγισμένη πόρτα και οι ισχυρισμοί του 54χρονου για τις δύο νεκρές
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




