Ιμια: Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του λιμενικού
Κάθε χρόνο την ίδια εποχή γίνεται η «ναυμαχία» της τσιπούρας στην συγκεκριμένη περιοχή με τα θερμά επεισόδια να είναι συχνά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων τουρκική ακταιωρός εμβόλισε πλοίο του λιμενικού με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές. Το σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα, όταν ελληνικά καΐκια ψάρευαν χθες (6/1) κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων. Μία τουρκική ακταιωρός με κατεύθυνση το Φαρμακονήσι έφτασε κι άρχισε να παρενοχλεί τα πέντε ελληνικά αλιευτικά σκάφη. Ακολούθως έσπευσε κι άλλη μια τουρκική ακταιωρός που κατά την πάγια τακτική των Τούρκων έκανε επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από τα σκάφη των ψαράδων.
Αμέσως οι Ελληνες αλιείς ειδοποίησαν το Λιμενικό Σώμα που έσπευσε με το σκάφος 1054, το πιο σύγχρονο σκάφος του λιμενικού. Οι Τούρκοι συνέχισαν να προκαλούν, ενώ την ίδια ώρα έσπευσε κι άλλο σκάφος του λιμενικού από την Κάλυμνο. Τότε η μία ακταιωρός, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ η Γεωργία Λαγού χτύπησε το ελληνικό σκάφος με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρές ζημιές.
Η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε ουσιαστικά το ελληνικό περιπολικό σκάφος με αποτέλεσμα να υποστεί αρκετές ζημιές. Το αριστερό μπαλόνι έσπασε, η μηχανή υπέστη βλάβη με αποτέλεσμα το σκάφος να μην είναι υπηρεσιακά αξιόπλοο.
Κατεδαφίστηκε από τον Ελληνικό Στρατό το κτήριο του Μπάντμιντον στο Γουδή - Είχε καεί τον Ιούλιο
Ιός Δυτικού Νείλου: Έκτακτοι ψεκασμοί σε 10.000 στρέμματα στην Ανατολική Αττική - Μεγάλης κλίμακας νυχτερινή επιχείρηση
Ήρωας 19χρονος στην Αργολίδα: Μπήκε σε σπίτι που καιγόταν και απεγκλώβισε ηλικιωμένο ζευγάρι
Τι κάνει ο άνθρωπος: Ο «εξωγήινος» Καραλής πέρασε τα 6,20μ. σε ένα ασύλληπτο πανελλήνιο ρεκόρ!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




