ΑΠΘ: Σταματήστε τις παρεμβάσεις και τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη
Καμπανάκι και για τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την έντονη ανησυχία της για τις κάθε είδους επιθέσεις και παρεμβάσεις που θίγουν το κύρος και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης εκφράσει με ψήφισμά της η Κοσμητεία της Νομικής Σχολή του ΑΠΘ.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι αποτελεί υποχρέωση της εκτελεστικής εξουσίας, σε συνεργασία με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, να επιλύσει το πρόβλημα με γενικό και θεσμικό τρόπο και όχι με εξωθεσμικές παρεμβάσεις που τραυματίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου.
Αναγνωρίζει ως εξαιρετικά προβληματική την καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης, ιδιαίτερα σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος ή μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Υπενθυμίζει τέλος ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει αναγνωρίσει ως σοβαρή προσβολή της δικαστικής ανεξαρτησίας τη δημόσια κριτική που ασκείται από εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας και θίγει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο έργο της.
Άμεση ανάλυση για ανασχηματισμό: Τα μηνύματα Μητσοτάκη από τις ευρείες αλλαγές και η επιχείρηση «καθαρά γαλάζια χέρια»
Τραμπ: Σε λίγο θα μπορούμε να ανοίξουμε το Ορμούζ, να πάρουμε το πετρέλαιο και να κερδίσουμε μια περιουσία
Παράνομη «φάρμα» στους Αμπελόκηπους: Τα κλουβιά, ο λαχανόκηπος και η τηλεοπτική εμφάνιση του γνωστού αρχιτέκτονα
Καβγάς Σδούκου-Σκουρλέτη στον «αέρα» του OPEN: «Την υπόθεση ξεσκέπασε η ΝΔ» - «Κάνετε τα πάντα για να μας γυρίσετε στη χρεωκοπία»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



