Τα Γρεβενά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών με τις έντονες χιονοπτώσεις και τον παγετό🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλης, τους δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης της Περιφερειακής ενότητας Γρεβενών, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών με τις έντονες χιονοπτώσεις και τον παγετό.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αίτημα, για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διατυπώθηκε από όλους τους φορείς, στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, που πραγματοποιήθηκε χθες.
Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να γίνουν διανοίξεις για την ομαλή πρόσβαση σε δεκάδες κτηνοτροφικές μονάδες, που βρίσκονται στα ορεινά του νομού, καθώς και ο καθαρισμός δεκάδων ορεινών κοινοτήτων, που αυτή την στιγμή "βουλιάζουν" στο χιόνι δυσκολεύοντας αφάνταστα την καθημερινότητα των λιγοστών ηλικιωμένων κατοίκων.
Η διάρκεια της έκτακτης ανάγκης θα είναι για ένα μήνα και θα ισχύει από την ημέρα έναρξης των καιρικών φαινομένων, δηλαδή από τις 9 Ιανουαρίου.
Η διπλή στόχευση Μητσοτάκη με τη συνταγματική αναθεώρηση, το «στρίμωγμα» ΠΑΣΟΚ για το άρθρο 16 και τα αποθεωτικά λόγια Καραμανλή για Σαμαρά
Με ποια στρατηγική θα φτάσει μέχρι τις επόμενες κάλπες η κυβέρνηση - Τι είπε ο Μητσοτάκης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Αυξήσεις στα... χαρτιά για τους μισθωτούς: «Λίγες δεκάδες ευρώ χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα»
Συντήρηση τρένων: ONEX και κορεατική τεχνογνωσία χτίζουν νέο βιομηχανικό hub στην Ελευσίνα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




