Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα σε Γερμανό τουρίστα στην Κρήτη
Σε καραντίνα ένας Γερμανός τουρίστας στο Ηράκλειο Κρήτης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Γερμανός τουρίστας καταγράφεται ως το πρώτο κρούσμα από κορονοϊό μεταξύ των τουριστών φέτος στην Κρήτη. Περισσότεροι από 300 τουρίστες έχουν φτάσει από τις 27 Μαρτίου μέχρι σήμερα Δευτέρα 5 Απριλίου στο αεροδρόμιο στο Ηράκλειο Κρήτης με πτήσεις από Γερμανία (Φρανκφούρτη, Μόναχο, Βερολίνο), από Ολλανδία (Αμστερνταμ) και από Ελβετία (Γενεύη).
Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, από τους δεκάδες ελέγχους που έγιναν από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ μέχρι και χθες είχε βρεθεί ένα μόνο θετικό τεστ κορονοϊού, μεταξύ των επιβατών σε πτήση από Γερμανία.
Διαβάστε επίσης: Εμβόλιο: «Γιατί ήρθα από τη Γερμανία στην Ελλάδα να το κάνω»
Ο συγκεκριμένος τουρίστας θα πρέπει πλέον να παραμείνει σε καραντίνα για 10 μέρες στο σπίτι που έχει δηλώσει ως χώρο διαμονής και στη συνέχεια να κάνει και πάλι μοριακό τεστ και αν είναι αρνητικό μπορεί να σταματήσει η καραντίνα του.
Για να ταξιδέψει κάποιος θα πρέπει να προσκομίσει στην αεροπορική εταιρία και πριν την επιβίβαση του στο αεροπλάνο αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών αλλά και να συμπληρώσει τη φόρμα εντοπισμού του, δηλαδή τη φόρμα που δίνει όλα τα στοιχεία της διαμονής του το διάστημα που θα παραμείνει στην Κρήτη.
Διαβάστε επίσης: Θετικοί παρά το εμβόλιο κορονοϊού: Τα 2 σενάρια για τα κρούσματα στο Γεννηματάς
«Η Γαλλία σας αγαπά»: Τα μηνύματα στήριξης από Μακρόν και το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο
Ανατριχιαστικό βίντεο στο Εφετείο: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ σπρώχνει κοπέλα πάνω σε ζαρντινιέρα
«Είναι τραγικό»: Πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα για να είναι φυλακή ο δράστης που πυροβόλησε την κόρη τους
Σοκ στη Σκάλα Ωρωπού: Μπάζωσαν τη θάλασσα στην προστατευόμενη λιμνοθάλασσα Natura
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




