Τσιόδρας: Πότε θα μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες
Η αναφορά του Σωτήρη Τσιόδρα στις μάσκες και πότε θα μπορέσουμε να τις βγάλουμε με ασφάλεια🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στα οφέλη των εμβολίων για τον κορονοϊό και έκανε λόγο για το πιθανό τέλος στις μάσκες. Ο ίδιος μίλησε σε ημερίδα του ΕΚΠΑ μαζί με τον καθηγητή Νίκος Σύψας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τους εμβολιασμούς και τα μέτρα.
Ο Νίκος Σύψας αναφέρεθηκε σε στοιχεία του δείκτη μεταδοτικότητας Rt σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα.
- Στην Αθήνα, συγκεκριμένα είναι στο 0,95, κάτι αρκετά ενθαρρυντικό.
- Στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα είναι λίγο πάνω από το 1.
Σε περίπτωση που ο δείκτης RT παραμείνει κάτω από το 1, οι διασωληνωμένοι τον Ιούνιο αναμένεται να πέσουν στους 400.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στα οφέλη των εμβολίων και έκανε λόγο για πιθανό τέλος στις μάσκες. Όπως είπε, όταν δύο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις είναι πολύ χαμηλά τα επίπεδα κινδύνου για σοβαρή νόσηση.
Τις επόμενες μέρες η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για τα μέτρα και το ενδεχόμενο χαλάρωσής τους. Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους εμβολιασμένους να μην φορούν μάσκες.
Διαβάστε επίσης: Θεμιστοκλέους: 2 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί με μια δόση
Αυτό είναι το σχέδιο της Ευρώπης για τα Στενά του Ορμούζ - Πώς θέλουν να αφήσουν εκτός τον Τραμπ
«Μίλησαν» οι κάμερες στην Κεφαλονιά: Εγκατέλειψαν αναίσθητη τη 19χρονη - Συγκλονίζουν οι γονείς της
Απίστευτο βίντεο: Οικογένεια με λοστούς επιτίθεται σε γείτονες επειδή την κατηγόρησε για ναρκωτικά
Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη: Βρέθηκε το κατασκευαστικό «μυστικό» της οικείας του Τόμας Τζέφερσον
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



