Siemens: Τον Σεπτέμβριο η δίκη σε δεύτερο βαθμό
Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο καταδικάστηκαν 22 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων τα πρώην στελέχη της Siemens Hellas🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την κατηγορία ότι ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο μέσα από τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ και τα μαύρα ταμεία της Siemens, θα βρεθούν στις 3 Σεπτεμβρίου 2021, δεκάδες κατηγορούμενοι της υπόθεσης.
Μετά την καθαρογραφή της πρωτόδικης απόφασης η ελληνική Δικαιοσύνη προχώρησε στον προσδιορισμό της δίκης στο Εφετείο (σ.σ δεύτερος βαθμός) η οποία προσδιορίστηκε για τις 3 Σεπτεμβρίου.
Ήδη πάντως από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έχει τεθεί ζήτημα παραγραφής για ένα μεγάλο μέρος των κατηγοριών, αφού η υπόθεση βρίσκεται εδώ και 15 χρόνια υπό διερεύνηση. Άλλωστε, από τους αρχικά 64 κατηγορούμενους, τελικά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απεφάνθη για 54, καθώς οι υπόλοιποι δέκα είχαν φύγει από τη ζωή.
Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο καταδικάστηκαν 22 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων τα πρώην στελέχη της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα.
«Στρατιωτικές συνέπειες που δεν έχετε ξαναδεί»: Απειλές Τραμπ μετά από πληροφορίες για νάρκες του Ιράν στο Στενό του Ορμούζ
Η σοκαριστική αναφορά της καθηγήτριας πριν πεθάνει - «Δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του σχολείου και έχασε τη ζωή της»
Forbes: Η λίστα με τους δισεκατομμυριούχους για το 2026 - Ποιοι Έλληνες βρίσκονται ανάμεσά τους
Η NASA άλλαξε τεχνητά την τροχιά δύο αστεροειδών - Τι σημαίνει αυτό για την άμυνα της Γης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



