Έλενα Μπογκατσένκο: Μια Ελληνίδα από τον Αρκτικό Κύκλο που πίστευε πως η Ελλάδα είναι ένα παραμύθι
Η Έλενα Μπογκατσένκο (Τσιολπάν) γεννημένη στην περιοχή της Αζοφικής Θάλασσας, της αρχαίας ελληνικής Μαιώτιδας, από το 1996, μένει στη ρωσική πόλη Νορίλσκ, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο.
Τον Οκτώβρη του 2005 η Έλενα μαζί με άλλους Έλληνες του Νορίλσκ προχώρησε στην ίδρυση τοπικού ελληνικού σωματείου. Το 2007 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση των ιδρυτικών μελών του σωματείου με την ονομασία «Τοπική κοινωνική οργάνωση στήριξης του ελληνικού πολιτισμού στην πόλη Νορίλσκ της περιφέρειας Κρασνογιάρσκ».
Τα ονόματα τους δεν ξεχνιούνται και σήμερα: Λιουντμίλα Εγκόροβα, Λιουντμίλα Ασλανίδου, Σπαρτάκ Μιχαήλοφ, Σεργκέι Ουχανιόφ, Ντμίτρι Σβιρίντοφ, Γκαλίνα (Γαλήνη) Τσέρμαν, Σεργκέι Τσέρμαν, Σβετλάνα Μινένκο.
Διαβάστε περισσότερα στο PontosNews
Διαβάστε ακόμη
Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia
Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό
Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης τη μέρα στα 13 του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



