Έλενα Μπογκατσένκο: Μια Ελληνίδα από τον Αρκτικό Κύκλο που πίστευε πως η Ελλάδα είναι ένα παραμύθι
Η Έλενα Μπογκατσένκο (Τσιολπάν) γεννημένη στην περιοχή της Αζοφικής Θάλασσας, της αρχαίας ελληνικής Μαιώτιδας, από το 1996, μένει στη ρωσική πόλη Νορίλσκ, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο.
Τον Οκτώβρη του 2005 η Έλενα μαζί με άλλους Έλληνες του Νορίλσκ προχώρησε στην ίδρυση τοπικού ελληνικού σωματείου. Το 2007 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση των ιδρυτικών μελών του σωματείου με την ονομασία «Τοπική κοινωνική οργάνωση στήριξης του ελληνικού πολιτισμού στην πόλη Νορίλσκ της περιφέρειας Κρασνογιάρσκ».
Τα ονόματα τους δεν ξεχνιούνται και σήμερα: Λιουντμίλα Εγκόροβα, Λιουντμίλα Ασλανίδου, Σπαρτάκ Μιχαήλοφ, Σεργκέι Ουχανιόφ, Ντμίτρι Σβιρίντοφ, Γκαλίνα (Γαλήνη) Τσέρμαν, Σεργκέι Τσέρμαν, Σβετλάνα Μινένκο.
Διαβάστε περισσότερα στο PontosNews
Διαβάστε ακόμη
Πώς η ιρανική επίθεση στο Ντιέγκο Γκαρσία αλλάζει τα δεδομένα - «Στο στόχαστρο ακόμη και οι ΗΠΑ»
Η στρατηγική της ελεγχόμενης αναμονής: Τα διλήμματα του Μεγάρου Μαξίμου προ των αποφάσεων
Δολοφονία Κλεομένη: Προφυλακίστηκε ο 19χρονος που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ
Στον ανακριτή ο Τσαγκαράκης: Φωτογραφίες από όσα κατάσχεσε η ΕΛΑΣ - 190.000 ευρώ και μόλις 7 γνήσια έργα ανάμεσα σε εκατοντάδες πλαστά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



