Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι
Ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, κρίθηκαν οι πέντε από τους οκτώ κατηγορούμενους στη δίκη της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, οι κατηγορούμενοι στη δίκη της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, μετά την αγόρευση των συνηγόρων και μια σύντομη διακοπή, προχώρησε, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, στην ανακοίνωση της απόφασης για τους κατηγορουμένους.
Ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, κρίθηκαν οι πέντε από τους οκτώ κατηγορούμενους, ενώ και για τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, που εκείνη την περίοδο ήταν ανήλικοι, το δικαστήριο απεφάνθη ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται.
Ο ένας εκ των συνηγόρων ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών, επικαλούμενος το νέο ποινικό κώδικα, όπως τροποποιήθηκε.
Τον Ιούνιο του 2019, σε πρώτο βαθμό, η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων για τους κατηγορουμένους, σπουδαστές της σχολής, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ήταν ενοχή για 8 εξ αυτών.
Στους τρεις κατηγορουμένους, που ήταν ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων, καταλογίστηκε ποινή κοινωνικής εργασίας 150 ωρών στον τόπο διαμονής τους, ενώ για τους άλλους πέντε, που είχαν ενηλικιωθεί, ποινή φυλάκισης 36 μηνών που μετατράπηκε σε 5 ευρώ την ημέρα, με αναστέλλουσα δύναμη στην ασκηθείσα έφεση.
Η εισαγγελέας ζήτησε για τους πέντε κατηγορουμένους να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης από την πρόεδρο, η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά του συζύγου της.
Κορονοϊός: Στο τραπέζι η επαναφορά μέτρων – Δυσαρέσκεια επιδημιολόγων για τα «μπρος-πίσω»
Επίθεση με μαχαίρι στου Ζωγράφου – Αναφορές για τέσσερις τραυματίες
Αφιέρωμα ethnos.gr για τα δύο χρόνια από τις εκλογές του 2019
ΗΠΑ: Κάτοικοι της Φιλαδέλφεια κυνήγησαν μέλη ρατσιστικής ομάδας
Τα τρομακτικά χειροκροτήματα εργαζομένων της «Βιολάντα», οι βολές του Σαμαρά για «ξέπλυμα» της Τουρκίας και η δουλειά που θα αναλάβει ο Μπλερ στον Κυριακού
Γιατί οι βροχές δεν «ξεδίψασαν» την Αττική; Το παράδοξο του φετινού χειμώνα και τα νούμερα
Στο «ραντάρ» της ΣΤΑΣΥ οι 40 πεζογέφυρες των Γραμμών 1 και 3: «Σκανάρισμα» για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια
Επιχείρηση προσέγγισης των 20ρηδων από την κυβέρνηση - Έρχονται νέα μέτρα για την Gen Ζ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




