Ιωάννινα: Νέος βανδαλισμός τάφου στο εβραϊκό νεκροταφείο
Σύμφωνα με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ο βανδαλισμένος τάφος βρέθηκε ανοιχτός, με διάσπαρτα σπασμένα μάρμαρα, και ξεκολλημένη την ταφόπλακα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την αγανάκτησή του και τον αποτροπιασμό των Ελλήνων Εβραίων για τη σύληση τάφου στο εβραϊκό νεκροταφείου Ιωαννίνων εκφράζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος. Ο βανδαλισμένος τάφος βρέθηκε την Πέμπτη (5.8) ανοιχτός, με διάσπαρτα σπασμένα μάρμαρα, και ξεκολλημένη την ταφόπλακα. Το εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων έχει γίνει στόχος αντισημιτικού μίσους και έχει υποστεί αλλεπάλληλους βανδαλισμούς στο παρελθόν.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την ντροπιαστική αυτή πράξη των ιερόσυλων που καταδεικνύει ότι το μίσος των δραστών οδηγεί σε ανίερες εκδηλώσεις βίας και φανατισμού. Καλούμε τις αρμόδιες Αρχές να μεριμνήσουν για τη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη. Το Εβραϊκό νεκροταφείο των Ιωαννίνων δεν είναι μόνον ο τόπος ανάπαυσης των Εβραίων της πόλης, είναι τόπος μνήμης και πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρης της πόλης των Ιωαννίνων» τόνισε μεταξύ άλλων το ΚΙΣΕ σε ανακοίνωσή του.
Ανεξέλεγκτο μέτωπο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία - Συγκλονιστικά πλάνα
Φωτιά Αττική: Στο Κρυονέρι η πυρκαγιά – Καίγονται σπίτια
Χαρδαλιάς: Συνολικά 56 ενεργές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα
Φωτιά – Διακοπές ρεύματος: Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς ρεύμα – Η ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ
Πλημμύρα στη Βάρη: Έψαχνε 4 ώρες τη σύζυγό του και τη βρήκε... πάνω σε δέντρο!
Καρυστιανού για δίκη Τεμπών: Προτιμώ να αλλάξει η έδρα - Δεν εμπιστεύομαι καθόλου τη Λάρισα
Πνιγμός στο Άστρος Κυνουρίας: Ο 53χρονος πριν χάσει τη ζωή του έσωσε παιδί που πάλευε με τα κύματα
Αποκάλυψη Bloomberg: Ο Τραμπ θέλει «λευκή επιταγή» για στρατιωτική παρουσία - Αυτό είναι το σχέδιο του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



